Loading...

(© copyright IAAF/Organisers)

IAAF

Budapest tildelt VM 2023

04. december 2018 · Jeppe Weinreich

IAAF Council valgte tirsdag i Monaco den ungarske hovedstad som VM-vært om små fem år.

Doha i 2019 og Eugene i 2021 er en pæn rejse væk for danske atletikfans, der gerne vil opleve et VM "live". I 2023 vender VM dog tilbage til Europa. Tirsdag besluttede IAAF Council ved deres møde i Monaca nemlig at tildele Budapest værtskabet.

Népstadion (i dag "Ferenc Puskás Stadium") dannede i både 1966 og 1998 ramme om det udendørs atletik-EM, men i forbindelse med VM vil der blive bygget et helt nyt stadion på den østlige side af Donau. Kapaciteten vil til VM ligge på 40.000 tilskuere, men efter mesterskabet er det planen at nedskalere tribunen til 15.000. Der er dermed tale om et stadion med atletik som den primære målgruppe. Netop dette har været centralt i de ungarske værters bud, og det matcher fint den budproces, som IAAF lancerede i 2017, hvor målet var at få sporten til at vokse ved strategisk at vælge byer, som ikke bare er værter en enkelt gang, men samarbejdespartnere i et større perspektiv.

"Vi er glade for at kunne tildele VM 2023 til Budapest i Ungarn, et land med en enestående atletiktradition og stor erfaring med organisering af sportsarrangementer i verdensklasse. Vi er begejstrede for deres planer om et nyt stadion, som vil give atletikken et stort eftermæle," lyder det fra IAAF-præsident, Sebastian Coe.

Udover de to førnævnte EM har Budapest endvidere været vært for VM-inde i 1989 og 2004 samt EM-inde i '83 og '88.

(kilde: IAAF)

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund