Loading...

(foto: Lone Dybdal)

Dansk Atletik

Julehilsen fra formanden

20. december 2018 · Karsten Munkvad

Til foreninger, komiteer/udvalg, ledere, trænere og aktive    
2018 blev endnu et bemærkelsesværdigt atletik-år. Et år der vil blive husket for adskillige – og meget forskellige højdepunkter, der i den grad illustrerer vores idrætsgrens mangfoldighed.

Det er svært at vælge – men personligt vil jeg særligt huske:

  • Royal Run – hvor kronprinsen fejrede sin runde fødselsdag sammen med over 70.000 danskere. En imponerende folkefest med DAF-foreninger som praktiske arrangører. Kæmpestort:)
  • Skole OL  - der igen havde vokseværk. Flere lokalstævner – flere idrætsgrene – flere børn. Og med 12.000 børn til finalerne i Aarhus – samtidig med børneidrætspolitisk topmøde, hvor kommunalpolitikere fra hele landet ved selvsyn kunne se, hvad atletikken kan; skabe alsidig aktivitet hvor alle kan være med.
  • 4 x 100 m stafetten for kvinder, der med en superpræstation viste potentialet i stafet og satte en imponerende dansk rekord.
  • CPH Half der på få år har udviklet sig til et af verdens suverænt bedste og hurtigste halvmaratonløb.
  • Anna Emilie Møllers suveræne guldmedalje ved EM Cross (U23) – i et overlegent disponeret løb. Lovende ift. marts måneds VM Cross på dansk grund.   

OL

Men året har også markeret sig på andre måder.

DAF var ved den årlige uddeling af Kulturministerens Idrætspris indstillet to gange. Sammen med DIF og DGI ifm. Royal Run, og af Anti Doping Danmark for at sætte fokus på fair idrætskultur fra børnehøjde til international elite.

Ved oktober måneds årsmøde blev der vedtaget regler, der vil åbne op for flere deltagere i atletikstævner og give flere muligheder for nytænkning.

Ligesom der er tusinder, der dyrker vores sport udenfor stadion – skal vi have flere til at dyrke den inde på stadion. Vi skal have flere med!!

Vi skal også være flere i årsmøde-weekenden.

JulDerfor har bestyrelsen allerede nu besluttet rammerne for næste årsfest og årsmøde. Nyborg igen, udvidelse til flere konferencer om lørdagen, videreudvikling af lørdag aftens awardshow og videreudvikling af formatet for årsmødet om søndagen. Skriv 26. og 27. oktober i kalenderen allerede nu.

Mens I har kalenderen fremme, så reservér også lørdag den 30. marts. VM Cross ved Moesgaard Museum i Aarhus. Det første VM Cross i et helt nyt format – og hvor alle kan deltage på dagen. Det bliver en fest – både for deltagere og tilskuere:)

2019 byder også på bl.a.:

  • Etableringen af et ”aspirant-netværk”. En gruppe af unge med interesse i ledelse og udvikling af egne kompetencer.
  • Samarbejde med flere andre lande med udgangspunkt i Atletik TV. For at gøre streaming-platformen større og forøge mængden af indhold markant.
  • VM i Qatar. Grundet varmen placeret i starten af oktober, hvilket kommer til at betyde anderledes sæsonplaner og forberedelser for vores allerbedste atleter.
  • Nyt navn og nyt logo. Forandringen vil også komme til udtryk ved et nyt og mere tidssvarende logo – samtidig med, at vi i skrift og tale kommer til at hedde ”Dansk Atletik” og stadig DAF.


Atletik er verdens ældste idrætsgren, med en fantastisk historie og med tilhørende traditioner.
Vi er i færd med at transformere atletikken til at være moderne, tidssvarende – og samtidig parat til fremtiden.
Det er – kort sagt - hvad der arbejdes på i disse år.
En kæmpestor og spændende udfordring. Og vi er godt på vej.

Al forandring tager tid og er vanskelig. For at det skal lykkes kræves samarbejde og tålmodighed. Ofte skal der sluges kameler.
Personligt er jeg af den overbevisning, at alle gør det bedste de kan – uanset hvor man er i systemet.
Det er værd at huske på.
For hvor ildsjæle er – slår det ind imellem gnister…:)

Vi er afhængige af hinanden – uanset hvilken rolle man spiller i miljøet.
Derfor er den daglige indsats fra alle jer ledere, trænere, aktive og ansatte, af afgørende betydning for dansk atletiks fortsatte udvikling og succes.
Så en kæmpestor tak til jer alle :-)

Med håbet om fortsat glæde, udvikling, fremgang – og øget samarbejde - i 2019, ønskes I og jeres nærmeste

 
Glædelig Jul og Godt Nytår

Karsten Munkvad
Formand
Dansk Atletik

Julekort

© Copyright Dansk Atletik Forbund