Loading...

Fra Änglamark Nytårsløb 2016. (Michael Hyllested)

Nytårsløb

Elitenavne løber det nye år ind

30. december 2018 · Jeppe Weinreich

Anna Emilie Møller, Thijs Nijhuis og Peter Glans er nogle af de mange profiler, der sammen med tusinder af motionsløbere landet over tager en tur på årets sidste dag.

Interessen for at løbe det nye år ind er på ingen måde svækket. Landets største nytårsløb - Änglamark Nytårsløb - har med 6.500 tilmeldte således nået loftet. For at give plads til det store felt er der reelt tale om to løb med start på Østerbro både kl. 9.30 og 11.00. Blandt de mange navne på den omfattende startliste finder man Anna Emilie Møller (Blovstrød Løverne), der deltager på 10 km i den tidlige start. Med er også to andre deltagere fra EM Cross, Maria Larsen (Sparta) og Maria Ahm (Sparta) på hhv. 5 og 10 km, mens Simon Holbek (HMRC) - bedste dansker ved Copenhagen Marathon 2018 - har valgt at løbe den længste distance 21.1 km.

Nytårsløbet i Odense kan i år fejre 20 års jubilæum, og i dagens anledning har arrangørerne samlet et meget stærkt startfelt på mændenes 10 km, hvor nr. 1, 2 og 3 fra DM Halvmaraton - Thijs Nijhuis (Viborg AM), Peter Glans (HMRC) og Andreas Lommer (OA/OGF) - alle er på plads. Det gælder også AGF'erne Mikkel Dahl-Jessen og Mikael Johnsen. Spartas Simone Glad vender også tilbage til hjembyen, hvor hun er favorit på 5 km-distancen. Ligesom i København er der udsolgt, hvilket i Odense vil sige 1600 løbere. Heraf mange "stamkunder".

"Mange af deltagerne kommer igen år efter år, da det er en hyggelig måde at indlede årets sidste dag sammen med familie og i gode venners lag," fortæller Torben Simonsen fra HCA Marathon til Fyns Stiftstidende.

I Aarhus er deltagerantallet omtrent som i Odense, og her udgør dagens løb fjerde og sidste runde i Kamstrup Nytårscup, som begyndte i november. Blandt favoritterne hører de lokale Jakob D. Abrahamsen (1900) og Alberte Kjær Pedersen (AGF) på 5 km-distancen.

Sydbank Nytårsløb i Herning er et af de mest traditionsrige. I år er man nået til den 30. udgave, og med 500 forhåndstilmeldte er løbsrekorden allerede slået. Tidligere har der kun været én distance, nemlig halvmaraton, men i år udbydes der både 5 og 10 km, og det har tilsyneladende lokket flere til. Den lokale helt Jesper Faurschou (Herning LK) er naturligvis frisk på at løbe den lange distance.

Spartas Sylvia Kiberenge har valgt at fejre nytåret i Tyskland, hvor hun deltager i det stærkt besatte nytårsløb i Trier.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund