Loading...

Anna Emilie Møller vandt U23 EM i cross i starten af december. (DECA Text&Bild)

VM Cross - Aarhus 2019

Europamester glæder sig til VM i Danmark

08. januar 2019 · Pressemeddelelse

Anna Emilie Møller er nykåret U23 europamester i cross, og hun ser frem til at stå på startstregen ved VM i Aarhus.

Anna Emilie Møller er Danmarks suverænt største løbetalent, hvilket hun viste ved EM i cross i starten af december, hvor hun blev U23 europamester. Danmarks blot anden individuelle guldmedalje ved EM i cross. Cross er specielt, da det samler alle løbere på tværs af discipliner, og man siger, at vinderen af VM i cross er verdens bedste løber på tværs af distancer.

Netop VM i cross afholdes den 30. marts i Aarhus, hvor Anna Emilie Møller selvfølgelig også stiller til start.

"Det bliver helt sikkert et af højdepunkterne for mig rent løbemæssigt i 2019. Jeg er vild med at løbe cross, som er varierende og hårdt, men hvor tiden ikke er så vigtig, og et VM på hjemmebane er kæmpestort," siger Anna Emilie Møller, som i Århus skal kæmpe mod de allerbedste løbere i verden, da der ikke er en U23 klasse.

Drømmen er en god placering
Anna Emilie Møller er som én af syv danske individuelle løbere forhåndsudtaget til VM i cross, hvor hun er det bedste danske bud på en flot placering. En medalje bliver det dog næppe til, men mindre kan også gøre det.

"Jeg vil selvfølgelig gerne lave en rigtig flot placering, men jeg ved også godt, at det er en lang række af verdens bedste løbere, som jeg skal konkurrere med. Hvilken placering jeg præcis vil være tilfreds med er endnu lidt svært at sige, da det også kommer an på, hvordan træningen forløber de kommende måneder," siger Anna Emilie Møller, som senest ved Ânglamark Nytårsløbet i København viste, at formen ikke fejler noget, da hun i suveræn stil vandt de 10 kilometer i tiden 33.50 minutter i et løb, hun ikke havde prioriteret, og derfor heller ikke havde trænet specifikt imod.

VM for alle
Anna Emilie Møller bliver langt fra den eneste dansker, som skal løbe på VM ruten i Aarhus den 30. marts. Som noget helt nyt ved VM i cross, så har de danske arrangører nemlig åbnet op for, at alle kan løbe med, præcis som man så ved VM i halvmaraton i 2014 i København.

”For de rigtigt hurtige er det rent faktisk muligt at tilmelde sig de officielle VM-distancer. Det kræver dog en 10 km tid i 2018/2019 på 33.00 minutter for mænd hhv. 37.00 minutter for kvinder. For andre mere dødelige løbere er der masser af valgmuligheder, idet VM byder på distancer fra 2-12 km, herunder en stafet," siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

Hvis man blot vil snuse til VM-stemningen uden at tage livtag med de helt lange distancer, er der mulighed for at deltage på en 2 km distance – lig med en runde på VM-ruten. Her kan man også slå sig sammen i familien eller med vennerne og stille op i 4x2 km stafet klassen.

Slutteligt er der den udvidede VM-rute, som byder på en blanding af VM Cross og trail i den nærliggende Marselis Skov. Med tre loops kan man som løber på selve dagen vælge, om man vil løbe 4 km, 8 km eller 12 km.

Læs mere om VM i cross her

© Copyright Dansk Atletik Forbund