Loading...

Anna Holm (th) ved EM Cross 2015. (DECA Text&Bild)

Cross Nationals 3. runde (Aarhus 12/1)

Anna Holm på banen igen

09. januar 2019 · Jeppe Weinreich

Den danske OL-løber gjorde for nylig comeback efter ni måneders konkurrencepause. Allerede lørdag er hun på banen igen, denne gang ved Cross Nationals i Aarhus, hvor stafetløbet byder på en god gang intervaltræning frem mod et spændende forår, hvor de to fikspunkter for Holm er London Marathon og VM Cross.

(opdateret 11/1)
I lighed med i fjor danner Mollerup Skov i det nordlige Aarhus ramme om årets første afdeling af Cross Nationals. Det sker lørdag den 12. januar med Aarhus Fremad som arrangør. Vi er nået til den tredje af de i alt fem runder, som udgør 2018/2019 sæsonen, og det sker med 18x1 km stafet med tre løbere på hvert hold.

Flere eliteløbere er p.t. på træningslejr i udlandet, og derfor mangler mange oplagte navne på den aktuelle startliste, hvor der pr. 11/1 var tilmeldt 76 hold plus enkelte løse navne. Flere kan dog komme til, da der er tilmelding helt frem til selve løbsdagen.

Ét navn falder dog i øjnene, nemlig Anna Holm, der ved DM 10 km landevej i marts 2018 pådrog sig en skade, som ødelagde resten af sæsonen, hvor London Marathon og EM i Berlin ellers var de store mål. For nylig gjorde hun comeback med sejr i Nytårsløbet i Hasle på Bornholm, og lørdag i Aarhus danner hun hold sammen med de to andre Sparta-løbere Maria Ahm og Cecilie Mikkelsen.

"Jeg startede med at løbe intervaller i weekenden, så på lørdag handler det bare om at få lidt fart i benene. Det bliver en god gang intervaltræning," fortæller Anna, hvis primære mål i foråret er London Marathon.

Grundet hendes lange fravær er hun ikke blandt de navne, som er forhåndsudtaget til VM Cross.

"Jeg vil vildt gerne løbe VM i Aarhus. Det er intet problem i forhold til London Marathon, som først er fire uger senere, men udtagelsesløbet (DM Cross i Roskilde 9/3, red.) ligger samme weekend som alle de hurtige halvmaratonløb i Europa. Og et halvmaraton er vigtigt i min forberedelse til London. Men ja, jeg vil meget gerne løbe i Aarhus," lyder det fra den 31-årige løber, der hele ni gange har deltaget ved EM Cross, men fortsat har sit første VM Cross til gode.

Tilbage til Mollerup Skov. Hos mændene finder man profiler som Tom Væsel Wade (HMRC), Jesper Faurschou (Herning LK), Jonas Gertsen (OA/OGF) og Jakob Dybdal (1900) på startlisten. Odense - der vandt runden i fjor - råder også over mellemdistanceløberen Jacob Stengaard. Klubbens hårdeste modstandere forventes at være AGF og Herning LK.

 

Hos kvinderne ligner det en kamp mellem AGF og Sparta. AGF har bl.a. Alberrte Kjær Pedersen med på holdet.

I U20-klassen finder man bl.a. Markus Kirk-Kjeldsen (SAK77) og Anton Østdal (Bagsværd AC), der ved EM Cross for en måned siden kom i mål i samme tid. Sidstnævnte danner hold med bl.a. 15-årige Joel Ibler Lillesø, der ved Änglamark Nytårsløb imponerede med 31:57 min. på en 10 km. Hos pigerne skal Kolding KFUM forsøge at gentage sejren fra 1. runde.

Cross Nationals 2018/19 - 3. runde/Aarhus d. 12. januar
18 x 1 km - samlet start kl. 12.30

 

 

Resultater 1. runde (Korsør 27/10)

Resultater 2. runde (Skanderborg 24/11)

 

 

 

 

 

 

 

 

   

© Copyright Dansk Atletik Forbund