Loading...

Maja Alm og Anna Emilie Møller ved Cross Nationals 2. runde i Skanderborg i november. (Lone Dybdal)

Simplyhealth Great Stirling XCountry

Anna og Maja skal hjælpe Europa til sejr

11. januar 2019 · Jeppe Weinreich

Der er stærkt dansk islæt på Team Europe, som lørdag i Skotland skal forsøge at forsvare titlen i den årlige crossdyst mod USA og Storbritannien. For Anna Emilie Møller står der noget særligt på spil: Hun har denne sæson endnu ikke tabt til en europæisk løber.

I en foreløbig nærmest perfekt crosssæson har Anna Emilie Møller endnu ikke tabt til nogen europæisk løber. Vil det stadig være tilfældet efter lørdag? Det er et af de interessante spørgsmål forud for den internationale crossdyst Great Stirling XCountry, hvor den 21-årige Blovstrød-løber sammen med Maja Alm og resten af Team Europe skal forsøge at forsvare titlen i den årlige skotske klassiker, hvor USA og Storbritannien dyster mod Europa. Traditionelt har landskampen været afholdt i Edinburgh, men er i år flyttet 60 km vestpå til den historiske by Stirling, hvis gamle borg vil danne en flot kulisse til kampen i mudderet.

Ved EM Cross vandt Anna som bekendt guld i U23-klassen foran sin tyske navnesøster Gehring. Hvor langt det danske håb kunne være nået i seniorklassen, kan man kun gisne om. Lørdagens løb kan måske give en indikation; udover et gensyn med Gehring kan Anna nemlig se frem til at måle sig med en anden tysker, Elena Burkard, der ved EM blev nr. 6 i seniorklassen, og som i forhindringsløbet ved sommerens atletik-EM i Berlin kom ind lige foran Anna. De britiske modstandere stiller med nr. 7, 8 og 10 fra Tilburg, så det er altså fire top-10 løbere, som hun møder. Og så skal man bestemt heller ikke glemme Maja Alm, der på 18. pladsen ved EM ikke var særligt mange sekunder fra top-10. Alm var i første omgang ikke med på holdet, men har fået chancen efter et par afbud. De seks kvinder på USA's hold synes - bedømt ud fra deres tider på bane - ikke at være bedre end Anna, men den slags statistik plejer ikke at være meget bevendt inden for cross.

Med to danskere med har European Athletics meget naturligt tildelt den ærefulde tjans som holdleder for Team Europes kvinder til Kersti Jakobsen.

I de tidligere udgaver af matchen talte de fire individuelle klasser (mænd & kvinder - senior & U20) med. I år der ingen individuel U20-klasse med. I stedet indgår de to konkurrencer i mixed relay (senior & U20) i holdkampen. Der løbes 4x1 km, og briterne besidder her et stærkt kort med europamesteren på 1500 meter, skotske Laura Muir på holdet. Europas stafethold er identisk med det spanske, som vandt guld i mixed relay ved EM.

De seneste tre år har budt på forskellige vindere: Europa i 2018, USA i 2017 og Storbritannien i 2016.

Simplyhealth Great Stirling XCountry - Stirling d. 12. januar
14.23 Kvinder senior - 6km
14.55 Mænd senior - 8km
15.35 Mixed relay senior & U20 - 4x1km

BBC 1 sender live fra 14.15-16.15 (vil formentlig kunne ses via dette link)

(alle nævnte tider er dansk tid)
Hjemmeside

 

 

 

 

 

 

   

© Copyright Dansk Atletik Forbund