Loading...

Nekrolog

Dødsfald: Ernst Overby, 82

14. januar 2019 · Jeppe Weinreich

Mangeårigt udvalgsmedlem i forbundet, modtager af DAFs Guldnål, Ernst Overby, er gået bort i en alder af 82.

Ernst Overby er ikke mere. Onsdag d. 9. januar sov han stille ind, 82 år gammel, efter et langt og produktivt liv med atletik som en central del. I 40 år ledte han dommeruddannelsen i Vestdanmark, ligesom at han ydede en uvurderlig indsats for DAF som medlem af Teknisk Komité såvel som Masterskomitéen. At det ikke kun var i forbundsregi, at han satte sig spor, vidner udnævnelsen i 2006 som æresmedlem af Tarup Paarup Idrætsforening om.

Mere hæder tilfaldt ham ved DAFs Årsmøde i 2015, hvor han trådte af som udvalgsmedlem. I den forbindelse tildelte formand Karsten Munkvad ham DAFs Guldnål for den store indsats.

Fra de mennesker, som havde fornøjelsen af at arbejde sammen med Ernst, lyder de samme tilkendegivelser; at han som ingen anden var inde i alle regler og bestemmelser, når det gjaldt atletik. Altid rolig og høflig, men også bestemt. Man var aldrig i tvivl, når Ernst havde forklaret en afgørelse. Utrætteligt fortsatte han med at påtage sig arbejdet som dommer ved mange stævner, indtil sygdom for et par år siden umuliggjorde det.

Sammen med Kirsten Bergmann stod han bag den første oversættelse til dansk af det int. Konkurrencereglement. Ungdomstabellerne, som stadig er i brug, stod Ernst og Kirsten - sammen med Erik Laursen - ligeledes bag.

Ernst Overby efterlader sig sin hustru, søn, svigerdatter og to børnebørn. Bisættelsen finder sted fra Paarup Kirke onsdag 16/1 kl. 14.

 

Dødsannonce

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund