Loading...

(foto: Tejn IF)

DM Lang Trail (Tejn 26/1)

Titelforsvar på klippeøen

22. januar 2019 · Jeppe Weinreich

Bare 3½ måned efter at have vundet DM-guld i Lang Trail skal Katrine Villumsen og Christian Grøn Nørfelt lørdag forsvare deres titler igen. Det foregår denne gang på Bornholm.

En lang række af danske mesterskaber i 2019 indledes på Bornholm førstkommende lørdag. Det gælder DM Lang Trail, hvor deltagerne med start i Hammersø skal ud på 50 krævende kilometer. Mesterskabet afvikles i forbindelse med Salomon Hammer Trail, der finder sted i en vinter- og sommerudgave i januar og maj. Det er tredje gang ud af fem, at Tejn IF arrangerer mesterskabet, som i 2015 fik status af officielt DM.

Udover DM-medaljer kan en god indsats også udløse en plads på det danske landshold, som den 8. juni skal kæmpe ved VM Trail i Portugal, hvor distancen er 44 km.

"Vi glæder os til Bornholm, som vi har besøgt snart mange gange. Her er dygtige arrangører og altid garanti for en teknisk krævende rute, bl.a. rundt på Hammerknuden, med masser af singletracks og mange højdemeter. Et terræn, der med sine klipper og stejle skrænter er det mest relevante på hjemlig grund i forhold til VM Trail såvel som VM Bjergløb," lyder det fra landsholdschef i trail, Søren Rasmussen, der regner med at udtage de første navne efter lørdagens strabadser.

Begge forsvarende mestre er med
DM Lang Trail 2018 fandt sted i Aarhus så sent som i oktober, og begge mestre fra dengang skal altså forsvare deres titler mindre end fire måneder efter. Det gælder hos kvinderne Katrine Villumsen (Sparta), der har sin styrke i netop det tekniske og krævende terræn, som DM-ruten byder på. Sidste år var DM Kort Trail henlagt til samme område, og her vandt Stine Katrine Bækgaard Olsen fra Fjordløberne. Hun er med igen i år, mens Søren Rasmussen nævner Harriet Kjær (Fredericia LK) og Laura Hulgaard fra lokale Tejn IF, som andre navne, der kan forventes at blande sig i medaljekampen.

Villumsen
Katrine Villumsen krydser målstregen som første kvinde ved DM Trail 2018 i Moesgaard. (Aarhus Motion)

Den forsvarende mester hos herrerne, Christian Grøn Nørfelt (Blovstrød), er favorit til at sikre sig DM-titlen igen. Forventeligt kan han dog se frem til god modstand fra den 12 år yngre Magnus Højen (Viborg AM), som i fjor på sølvpladsen var mindre end et minut efter. Mesteren fra '17, Peter Bech, stiller grundet en skade ikke til start, mens Henrik Westerlin (HGATM) og Jesper Meins (Haderslev IF) i stedet kan forventes at være med helt fremme.

I alt er 58 løbere - 22 kvinder og 36 mænd - tilmeldt DM-klassen.

 

DM Lang Trail - Hammersø d. 26. januar 2019


© Copyright Dansk Atletik Forbund