Loading...

Maja Alm vinder DM Lang Cross 2018 foran Alberte Kjær Pedersen. Lørdag er Alm tilbage i Fredericia. (Erik Laursen)

Cross Nationals 4. runde - optakt

Hård nattefrost ændrer Cross Nationals-rute

23. januar 2019 · Jeppe Weinreich

Maja Alm vender lørdag tilbage til Fredericia, hvor hun sidste vinter vandt DM Lang Cross. Egentlig skulle løberne ved Cross Nationals-runden have dystet på et kuperet græsareal, men udsigten til hård nattefrost har ændret ved dette.

Bare to uger efter seneste runde er det på lørdag igen blevet tid til en omgang Cross Nationals. Vi er nået til 4. runde, som er den sidste, inden DM Cross i Roskilde (9/3) runder årets turnering af. Det foregår i Fredericia, som i fjor arrangerede DM Lang Cross. Dengang måtte den planlagte rute droppes grundet hård nattefrost, som gjorde det ellers fine græsareal uegnet til løb. Med tiltagende kulde gentager scenariet sig desværre, så lørdagens rute flyttes over på nogle hårde, men mere jævne stier (følg med på løbets Facebook-side, hvor der vil være opdateringer).

Sidste års crossløb i Fredericia blev hos kvinderne afgjort efter en yderst tæt dyst mellem Maja Alm og lokale Alberte Kjær Pedersen (som siden er skiftet til Alms klub, AGF). Sidstnævnte er på træningslejr, og i hendes fravær ligner Simone Glad (Sparta) Alms nærmeste konkurrent på de 6 km, som er distancen for alle klasser.

Med sejre til 1900, Sparta og AGF i de første tre runder er intet afgjort i holdkonkurrencen, hvor Blovstrød Løverne med to 2. pladser og en 3. plads ligeledes er godt med (de fire bedste runder ud af de i alt fem tæller med).

Hos mændenes fører Jonas Gertsen (OA/OGF) efter de første tre runder, men han står over denne gang. Til gengæld er en anden fynbo, Peter Glans (HMRC) med igen, og sølvvinderen fra NM kan fortsat vinde samlet. Andre profiler på startlisten (som skal tages med forbehold, idet der er tilmelding helt frem til lørdag) er Jesper Faurschou (Herning LK) og Jakob Dybdal (1900). Som hos kvinderne er der fortsat flere klubber i spil om den samlede sejr, men AGF ligger lunt i svinget med to sejre og en 2. plads. AGF's bedste løbere er dog p.t. på træningslejr i Kenya.

Junior jagter fjerde sejr på stribe
I U20-klassen er Markus Kirk Kjeldsen (SAK77) med maksimumpoint godt på vej mod den samlede sejr. Han kan dog se frem til god modstand fra sin holdkammerat fra EM Cross, Anton Østdal (BAC) samt Alexander Tengblad Nikolaisen (Viborg AM), som måtte udgå med en skade ved NM Cross, men nu på glædelig vis er tilbage. Med er også de to helt unge talenter Axel Vang Christensen (FIF Hillerød) og Joel Ibler Lillesø (BAC), som begge har imponeret denne sæson.

Markus Kirk
Markus Kirk Kjeldsen bag to svenskere ved EM Cross. (DECA Text&Bild)

Hos juniorpigerne er to af fire EM-deltagere med, nemlig Kristine Mygind Sørensen (AGF) og Sophie Søefeldt (Sparta), der i topstriden forventes at få selskab af Emma Kondrup Kiplagat (Kolding KFUM), som var for ung til at deltage ved EM Cross.


Cross Nationals 4. runde - Fredericia d. 26. januar 2019

12.00 Kvinder (U20, senior & master) - 6 km
12.40 Mænd (U20,, senior & master) - 6km

 

 

 

 

 

   

© Copyright Dansk Atletik Forbund