Loading...

Mathilde U. Kramer - der her vinder Göteborg Inomhus 2017 - kan se frem til stærk svensk modstand på lørdagens 60 meter i Malmö. (DECA Text&Bild)

Optakt

Tætpakket weekend i sigte

24. januar 2019 · Jeppe Weinreich

Atletik TV sender knap 14 timer fra weekendens Pallasspelen i Malmö, hvor det vrimler med interessante danske starter. Også i USA og Frankrig kommer nogle formstærke atleter i aktion.

Mens cross- og trailløberne lørdag må løbe sig til varmen i Fredericia og på Bornholm, trækker hurtigløberne m.fl. ind i hallen. Indendørssæsonen er kort, men desto mere intens. Om fem uger er der EM-inde i Glasgow, men allerede om 16 dage gælder det den nordiske landskamp i Bærum. Med udtagelse til sidstnævnte d. 4/2 er der reelt kun to weekender til at kæmpe sig på holdet. Den første tegner særdeles interessant:

Pallasspelen i Malmö har i mange år været stedet, hvor flere eliteatleter for alvor tager hul på sæsonen. Af de 1055 deltagere (2171 starter) ved stævnet i år er godt en fjerdedel fra Danmark. Som noget helt nyt er det også danske Atletik TV, som er blevet hyret ind for at stå for live-streaming på knap 14 timers transmission over weekenden. Og der er meget at se frem til i Atleticum, som i 13 sæsoner (1995-2007) også dannede ramme om DM-inde.

Størst forhåndsinteresse er der selvsagt for kvindernes 60 meter, hvor Mathilde U. Kramer (FIF), har sin første start efter sin danske rekord (7,36s) og EM-kvalifikation. Med både Louise Østergård (R. Freja) og Astrid Glenner-Frandsen (KIF) - der begge er mindre end 0,1s fra EM-kravet - til start er der lagt op til en topdisciplin, hvor den svenske VM-finalist i længdespring, Khaddi Sagnia (PR 7,40s), samt Malmös gambianske sprinter Fatou Sowe (7,41s) fuldender et stærkt felt. - (indl. og finale lørdag kl. 13.15/14.55)

På mændenes 60 meter er to danske mestre på hhv. 60 og 100 meter, Festus Asante og Frederik Schou-Nielsen (Sparta), samt Kojo Musah (1900) ligeledes med.

Andre spændende starter:
Andreas Martinsen (1900) - løber sin første 60 meter hæk siden EM-finalen i '17.
Mette Graversgaard (1900) - den danske rekordholder på 100 meter hæk møder Mathilde U. Kramer på 60 meter hæk, hvor sidstnævnte har rekorden.
Andreas Lindgreen og Nick R. Jensen (Sparta) - de to træningskammerater er med på 1500 meter, som i år er stærkt besat med bl.a. den lokale EM-deltager Jonas Leanderson (3:36,92).
Caroline Bonde Holm (Sparta) - den danske rekordholder i stangspring vender tilbage efter to års pause (fødsel) og møder den danske mester Line Renée Jensen (Sparta).
Janick Klausen (1900) - blev syg umiddelbart inden onsdagens sæsonåbning i Köln, hvor det følgelig blev til tre nedrivninger på 2.10m. Om han skulle nå at blive rask, kan en efteranmeldelse (højdespring er søndag) evt. komme på tale i Malmö, forlyder det.

Mange flere navne kan findes her:


Frankrig
Trespringer Janne Nielsen overtog sidste år den danske rekord indendørs med et spring på 13.60 meter. Når 1900-springeren ved lørdagens elitestævne i Nantes åbner sæsonen, møder hun tre konkurrenter, som har sprunget længere end den danske rekord.

Fuldt program for Vedel
Flere danske college-atleter kommer i aktion de kommende dage. Allerede fredag nat dansk tid gælder det Razorback Invitational i Arkansas, hvor Benjamin Lobo Vedel skal forsøge at følge op på sidste weekends sæsonåbning, hvor han kun var 0,14s fra sin egen danske rekord på 200 meter. Lørdag gælder det 400 meter, inden han samme dag slutter af med 4x400 meter for Florida Gators stærke stafethold. Kuglestøder Kristoffer Thomsen (North Dakota) tager til Mark Colligan Memorial i Lincoln, Nebraska, hvor 800-meter-løber Mia Helene Mørck (Huskers) har base. Kristian Uldbjerg Hansen - som sidste weekend vandt et mile-løb - forventes at løbe igen på hjemmebanen i Albuequerque, New Mexico.

Andre navne
Mandag aften er Ole Hesselbjerg (Sparta) med på 3000 meter ved Bauhaus Indoor Classic i Göteborg, hvor flere andre danske løbere stiller til start. Sølvvinderen fra det seneste EM-inde, Andreas Bube (BAC), venter til næste weekend med at åbne sæsonen. Det sker ved IAAF-stævnet i Karlsruhe (2/2), mens en anden EM-kandidat, Jonas Kløjgård (1900), venter helt til den 8/2, hvor der er højdespringsstævne i tyske Weinheim. Martha Traoré (Sparta) har ikke konkurreret siden finalen ved EM-U23 i 2017, hvor hun blev alvorligt skadet. Efter operation og længere tids genoptræning forventes hun at gøre comeback ved næste weekends Göteborg Inomhus (2.-3. feb).

© Copyright Dansk Atletik Forbund