Loading...

DM Lang Trail

Magnus Højen triumferer på Bornholm

26. januar 2019 · Jeppe Weinreich

Mens herreklassen ved DM Lang Trail bød på en tæt dyst, var Katrine Villumsen i en klasse for sig.

En udmattet Magnus Højen kunne lørdag eftermiddag løbe i mål på Bornholm som ny dansk mester i Lang Trail. Den 25-årige Viborg-løber brugte 4:04,36 timer på at forcere de 50 stærkt kuperede kilometer på klippeøen. Den forsvarende mester, Christian Grøn Nørfelt (Blovstrød), fulgtes med Højen til godt 38 km, men måtte herefter slippe. Dermed gentog sidste års DM i Moesgaard sig - men med omvendt fortegn. Et pænt stykke efter løb Jesper Meins (Haderslev IF) ind på bronzepladsen.

Magnus Højen har de seneste halvvandet år boet og studeret i Sogndal i Norge, hvor der er god mulighed for at træne i bakket terræn. Det samme gælder ikke mindst i Schweiz, hvor Katrine Villumsen har base. Den forsvarende mester hos kvinderne skulle vise sig at være i en klasse for sig. Allerede efter den første omgang på 11 km havde Villumsen skabt sig et forspring på knap tre minutter. Et forspring, som i mål var udbygget til knap 17 minutter ned til sølvvinder Stine Bækgaard Olsen (Fjordløberne). Sidste års nr. 4, Harriet Kjær (Fredericia LK), kæmpede sig denne gang ind som nr. 3 og vandt dermed karrierens første DM-medalje.

Trail Villumsen

I næste uge vil landstræner i trail, Søren Rasmussen, udtage de første navne til VM Trail, som finder sted i Portugal den 8. juni. Mon ikke de to nykårede mestre vil være at finde blandt navnene?

DM Lang Trail - Tejn d. 26. januar 2019
1. Magnus Højen, Viborg AM 4:04,36 timer
2. Christian Grøn Nørfelt, Blovstrød 4:07,32
3. Jesper Meins, Haderslev IF 4:23,15
Kvinder
1. Katrine Villumsen, Sparta 4:52,20
2. Stine Bækgaard Olsen, Fjordløberne 5:09,12
3. Harriet Kjær, Fredericia LK 5:20,54
Alle resultater

(foto: Søren Rasmussen)

© Copyright Dansk Atletik Forbund