Loading...

Kronprinsen kickstarter sin træning til Royal Run '19 ved at deltage i VM Cross lørdag 30. marts i Aarhus. Billedet er fra Royal Run '18. Foto: Lars Møller/Royal Run.

VM Cross Aarhus 2019

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen kickstarter optakten til Royal Run med at løbe VM Cross

29. januar 2019 · Henriette Leth Nielsen

Når verdens bedste løbere lørdag 30. marts stiller til start i VM Cross ved Moesgård Museum i Aarhus, får de selskab af ingen ringere end H.K.H. Kronprinsen, som dermed benytter muligheden for at deltage i motionsløbet, hvor alle danskere inviteres med ind på de officielle VM-ruter.

Ved VM Cross i Aarhus lørdag 30. marts er der for første gang nogensinde i VM Cross-historien åbne løb, hvor alle kan tilmelde sig distancerne fra 2-12 km samt en stafet på 4x2 km. I stafetdisciplinen løber hver deltager én runde à 2 km, og det er netop stafetten, hvor Kronprinsen stiller til start. 

I Dansk Atletik vækker Kronprinsens beslutning glæde.

"Internationalt betragtes dansk løb som noget helt særligt. Royal Run, VM Halvmaraton og vores utroligt mange løbere i store og små arrangementer giver genlyd i omverdenen. Det renommé er vi stolte af, og vi planlægger derfor en stor løbefest ved VM Cross med deltagelse af tusinder af løbere. At landets Kronprins har lyst til at være med, er for os den absolut bedst tænkelige start på et stort løbeår med VM Cross, Royal Run 2019 og over 1.000 motionsløb landet over", udtaler Jakob Larsen, direktør for Dansk Atletik. 

Skyd træningen frem mod Royal Run i gang med deltagelse i VM Cross

Cross Country er en af verdens ældste løbediscipliner og kaldes på dansk også terrænløb. VM-ruten løber i naturområdet omkring Moesgaard Museum og går bl.a. henover museets tag. Eliteløbere gennem tiden har ofte brugt Cross Country til at forbedre sig og holde sig i form gennem vinteren og det tidlige forår. VM Cross-arrangørerne opfordrer løbere i hele landet til i lighed med Kronprinsen at skyde træningen frem mod Royal Run (10. juni) i gang med deltagelse i VM Cross lørdag 30. marts.

Aarhus kommune og Sport Event Denmark ser også frem til at byde Kronprinsen velkommen til det kommende verdensmesterskab i Aarhus. 

"Jeg glæder mig til at byde Kronprinsen velkommen til VM Cross i Aarhus. Det bliver et spektakulært løb, der fører kronprinsen og de øvrige deltagere gennem den smukke natur omkring Moesgaard og ikke mindst turen over museets tag vil udfordre selv de bedste løbere. Jeg håber, at rigtig mange ligesom kronprinsen, vil være med både som deltagere og tilskuere," siger Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune. 

"Vi er meget taknemmelige og beærede over, at Hans Kongelige Højhed vælger at komme på besøg både til VM i cykel-cross i Bogense, som afvikles i kommende weekend, og nu også som deltager til VM i crossløb i Aarhus ultimo marts. Et kongeligt besøg er altid en ære og en fornøjelse, og med til at sætte værdifuldt fokus på det danske eventarbejde", siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. 

Fakta om VM Cross 2019

 • NAVN: IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships Aarhus 2019
 • DATO: Lørdag 30. Marts 2019
 • STED: Moesgaard Museum, Aarhus
 • ARRANGØR: Dansk Atletik 
 • PARTNERE: Mikkeller, Sport Event Denmark og Aarhus Kommune
 • TILMELDING OG INFO: Aarhus2019.dk
 • OM CROSS: "Cross" er den danske betegnelse for "Cross Country", som betegner løb gennem terræn, væk fra veje og stier, ofte i udfordrende terræn.
 • VM CROSS HISTORIE: VM Cross er atletikkens ældste og mest traditionsrige mesterskab og betegnes ofte som det sværeste VM at vinde indenfor atletikken, da man samler løbere på tværs af atletikkens mange distancer, og hvert land kan stille med dobbelt så mange udøvere, som ved andre VM og OL.
 • VM CROSS DISTANCER: VM består af fem officielle konkurrencer: 10 km for hhv. mænd og kvinder, 4x2 km stafet for mix hold (2 mænd, 2 kvinder), 8 km for U20 mænd og 6 km for U20 kvinder
 • VM CROSS 2019 FOR ALLE: Alle almindelige løbere har mulighed for at løbe 4x2 km stafet, 2 km eller en særlig cross-trail distance på 4, 8 og 12 km.
 • Danmark var senest værter for et VM i atletik, da der i 2014 afholdtes VM Halvmaraton i København.
 • VM CROSS INSPIRATIONSVIDEO

© Copyright Dansk Atletik Forbund