Loading...

Spartas bronzevindende juniorpiger i Albufeira 2017. Søndag afvikles Europa Cup Cross i samme by. (Per le Fevre)

Europa Cup Cross - Albufeira

Danske profiler til start ved Europa Cup Cross

01. februar 2019 · Jeppe Weinreich

Anna Mark Helwigh stiller op som forsvarende mester i juniorklassen ved søndagens Europa Cup Cross i Portugal. De seneste to år er Spartas piger endt på podiet. En bedrift, som dog kan blive svær at gentage. Til gengæld synes AGF - anført af Maja Alm og Alberte Kjær Pedersen - at stå stærkt hos de kvindelige seniorer.

Da Anna Mark Helwigh (Sparta) i fjor for andet år i træk vandt U20-klassen ved Europa Cup Cross for klubhold, var der tale om et usædvanligt hattrick for Dansk Atletik. To år før - i 2016 - var det nemlig Anna Emilie Møller, som i Tyrkiet løb med sejren. Søndag er Anna Mark Helwigh - der stod over Cross Nationals i Fredericia - med igen for Sparta, når årets cup for tredje år i træk skal udkæmpes i Portugal, denne gang i Albufeira, som også var værtsby i '17. Hattricket bliver nok svært at score for Helwigh, der bl.a. er oppe imod tyrken Inci Kalkan, der vandt bronze ved EM i december. I fjor var Sparta på sølvpladsen bare ét point fra Fenerbache, men selv med Sophie Søefeldt på holdet synes spartanerne i år ikke helt så stærke.

Stærkt AGF-hold på plads
Hos de kvindelige seniorer stiller AGF til gengæld med et meget stærkt hold i år. Her er de to store profiler Maja Alm og Alberte Kjær Pedersen. Førstnævnte viste sidste weekend god form, mens Alberte lige har været på træningslejr med triatlon-landsholdet. Umiddelbart synes Maja Alm godt at kunne blande sig i topstriden. Ved EM blev hun nr. 18, og fra dette mesterskab finder man bl.a. nr 12 Gebre (ESP) og 16 Gosk (POL), som i Tilburg kun var få sekunder foran Alm. Sidste års vinder af Europa Cup'en, polske Rutkowska, er med igen i år. De tre navne på AGF's hold er Lise Kandborg, Louise Laursen samt norske Julie Mathiesen. I alle klasser tæller et holds fire bedste løbere med i holdkonkurrencen.

I mændenes U20-klasse stiller Sparta med bl.a. William Devantier på holdet, mens HMRC - med bl.a. Thomas Væsel Wade på holdet - er Dansk Atletiks repræsentanter hos de mandlige seniorer.

European Cross Champion Clubs Club - Albufeira (POR) d. 3. februar 2019
EA Hjemmeside m. link til resultat & live streaming

© Copyright Dansk Atletik Forbund