Loading...

Mikkel Larsen med sine to døtre og Sara Slott Petersen i forbindelse med fejringen af dennes EM-guld i 2016. (Lone Dybdal)

Navne

Mikkel Larsen bliver ny landstræner i sprint/hæk

01. februar 2019 · Jeppe Weinreich

Succestræneren vender efter et par år i det civile erhvervsliv tilbage til atletikken, hvor han pr. 1. marts starter i en fuldtidsstilling.

Posten som landstræner i sprint/hæk har i et stykke tid været ubesat. Nu er der imidlertid blevet sat navn på - og det er et velkendt et af slagsen, nemlig Mikkel Larsen. Den 37-årige træner, der de seneste 15 år har stået bag dansk atletiks største navn, Sara Slott Petersen, har tidligere haft titel af high performance træner i Dansk Atletik. Efter et par år i det civile erhvervsliv som ansat hos Arla, er Mikkel Larsen nu klar til igen at satse fuldt ud på atletikken. Fuldtidsstillingen er bl.a. kommet i stand via fondsstøtte og ekstra OL-midler, som delvist har fokus på OL-satsningen for Sara Slott Petersen frem mod 2020. Derudover gælder det en øget satsning på stafet samt udvikling af hækkeløb. 

Officielt starter han op pr. 1. marts, men der bliver tale om en glidende overgang, fortæller elitechef Bo Overgaard.

"Jeg er først og fremmest glad for at kunne opgradere s/h landstrænerfunktionen til en fuldtidsstilling. Dernæst tror jeg på, at Mikkel er den rigtige profil til en stilling, hvor vi skal satse mere på vores sprintere og hækkeløbere, og ikke mindst stafet. Det har vores samarbejdspartnere i Team Danmark og Salling Group også set, og det er grunden til at det er lykkedes at finde finansieringen til en fuldtidsstilling på området."

Nye projekter
Lige så vel som de andre landstrænere skal Mikkel Larsen have fokus på et tæt udviklingssamarbejde med atleternes personlige trænere.

"Jeg ankommer selvfølgelig med en stor bagage, men nu hvor jeg har været lidt i baggrunden i et par år, har jeg haft mulighed for at se det hele lidt på afstand. Det har givet mig en masse gode idéer og motivation, og jeg har en masse spændende projekter, som jeg skal have sat i søen," lyder det fra Mikkel Larsen, der glæder sig over den store hjemlige bredde, som der er kommet inden for kvindernes sprint.

"Det ser virkelig spændende ud. Den store bredde betyder, at der ligesom bliver løftet i flok. Det er noget, som vi skal bygge videre på, og stafet-satsningen kommer i den forbindelse til at være et vigtigt fundament," slår han fast.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund