Loading...

(foto: Hasse Sjögren/DECA Text&Bild)

Folksam Grand Prix

Klausen & Trajkovski på rette vej: Dansk årsbedste i Sätra

04. februar 2019 · Jeppe Weinreich

Ved mandagens svenske grandprix-stævne viste højdespringer Janick Klausen med 2.16 meter, at han er på rette vej. Det samme kan siges om Andreas Trajkovski, der vandt B-gruppen i længdespring med 7.52 meter.

Efter at sygdom kostede Janick Klausen (1900) et nul i årets første konkurrence, var højdespringeren mandag i Sverige en hel del tættere på sit gamle jeg. Nok var der med dagens 2.16 meter - klaret i 2. forsøg - stadig et stykke op til hans bedste, men det er trods alt hans højeste i mere end halvandet år. Hans efterfølgende tre forsøg på 2.20 meter viste desuden, at der meget vel er mere i vente, måske allerede ved søndagens landskamp i Bærum (sendes på Atletik TV).

"Alle tre forsøg var tætte på, men jeg satte af for langt ude i de to første. I det sidste forsøg kom jeg for tæt på fra start, stoppede op for at begynde tilløbet igen, men da var tiden udløbet," fortæller Janick Klausen, der med springet - som rakte til en 4. plads - lagde én cm til klubkammeraten Jonas Kløjgårds danske årsbedste.

I Bærum bliver det formentlig ikke til et møde med Nordens bedste, eftersom svenskeren Fabian Delryd i sit åbningsspring fik klemt foden i afsættet og udgik uden nogen notering. Janicks fod havde det til gengæld godt efter indsatsen, forlyder det.

Andreas Trajkovski (Sparta) strålede sammen med Klausen ved Ungdoms-VM i 2009. Også¨han har haft sin portion af skader og sportslig modgang, men synes nu at være klar til at springe langt igen. Mandag vandt han efter en god serie B-gruppen med 7.52 meter foran Sebastian Pedersen (SB 7.37) og lagde dermed ni cm til det danske årsbedste, som han satte i Malmö sidste weekend.

"Jo, det går fremad. Der er stadig meget at hente, men jeg er glad for, at det går den rigtige vej," lød det fra Trajkovski, hvis far og træner ikke kunne være med i Sverige. I stedet fik han undervejs hjælp af den kendte svenske træner Yannick Tregaro.

Trajkovski
Andreas Trajkovski i dagens konkurrence. (DECA Text&Bild)

Sjovt nok har Trajkovski - delvist grundet sine mange år i USA, og ikke mindst Morten Jensen - ikke været på senior-landsholdet siden 2011, hvor han i Serbien var med til at sætte den gældende dansk rekord på 4x100 meter. Meget tyder på, at han nu for første gang får en landsholdsplads i længdespring.

På mændenes 60 meter lykkedes det lige akkurat for Festus Asante og Frederik Schou-Nielsen (Sparta) at klemme sig med i A-finalen efter hhv. 6,80 og 6,87 sek. i de indledende heat. I finalen løb begge en anelse langsommere på 7. og 8. pladsen med 6,83 og 6,88 sek.

Christian Clausen (Sparta) viste god form med sejr i B-finalen på 800 meter i 1:52,29 min. - 0,91s fra hans bedste tid indendørs. Nok fik fødselsbarnet Mikael Johnsen (27 år) en officiel inde-PR noteret med 3:56,84 min. på 1500 meter, men det var en noget hurtigere tid, som AGF-løberen havde ønsket sig.

Mette Graversgaard (1900) fik på 6. pladsen i A-finalen på 60 meter hæk noteret 8,55 sek. - 0,08s langsommere end sidste weekends sæsonåbning.


Folksam Grand Prix - Sätra (SWE) 4. februar 2019
Resultatliste

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund