Loading...

Henrik Jørgensen i front på 5000 meteren ved landskampen Norden-Sovjetunionen på Bislett Stadion 1985. (Sportsfoto)

Navne

Henrik Jørgensen bisættes fredag

04. februar 2019 · Jeppe Weinreich

Bisættelsen kommer til at foregå fra Ny Kirke i Nyker ved Rønne. Den 23. februar vil der på Østerbro desuden blive afholdt et mindeløb.

Egentlig var tanken bare at lade det foregå i stilhed for de nærmeste pårørende, men bisættelsen af en af Danmarks største løbere nogensinde bliver alligevel åben.

"Vi har ombestemt os, da vi kan mærke, at der er mange, der har brug for at sige farvel," lyder det fra afdødes datter, Anna Holm.

Bisættelsen vil finde sted fredag d. 8. februar kl. 13 fra Ny Kirke i Nyker ved Rønne.

Mindeløb på vej
Henrik Jørgensens pludselige og tragiske død har naturligt nok berørt mange, ikke mindst løbere over alt i landet. Derfor har den tidligere eliteløber Henrik Them - med opbakning fra Henrik Jørgensens familie - arrangeret et mindeløb den 23. februar kl. 10. Det foregår med start og mål ved Østerbro Stadion. Ruten går gennem Fælledparken og rundt om Søerne og bliver på 10 km. 

"Et træningsløb uden tidtagning. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne til at løbe med og mindes en af de største og mest betydningsfulde danske løbere nogensinde. Henrik gjorde en forskel. Vi vil med løbet vise respekt for en stor personlighed og en unik løber. Et idol og et forbillede for mange," udtaler Henrik Them.

Dødsannonce (1)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund