Loading...

Andreas Bube sejrer foran svenske Andreas Kramer ved Nordenkampen i Finland 2017. Søndag er han for fjerde år i træk med i landskampen, hvor netop mændenes 800 meter bliver et af højdepunkterne. (DECA Text&Bild)

Landsholdsudtagelse - Nordenkampen

Det dansk-islandske hold er udtaget

05. februar 2019 · Jeppe Weinreich

Søndag finder årets nordiske indendørs-landskamp sted i Bærum, Norge. Nu foreligger det danske landshold, som er forstærket med seks islændinge.

Elitestaben i DAF kunne tirsdag offentliggøre det dansk-islandske hold, som søndag i Bærum dyster mod Sverige, Finland og Norge. Blandt profilerne er 800-meter-løber Andreas Bube, som er med for fjerde år i træk. Udsigten til stærk international modstand har også trukket et par løbere ind, som for tiden ellers har fokus på cross. Således er både Maja Alm og Peter Glans - der ved søndagens Europa Cup Cross viste topform - med på 3000 meter. 

Værtsnationen Norge udtog deres hold mandag, og de stiller med alle deres stjerner: Karsten Warholm (400m), Jakob Ingebrigtsen (800m og 1500m), Filip Ingebrigtsen (3000m) og Karoline Bjerkeli Grøvdal (3000m).

Nordenkampen var i flere år et mellemværende mellem kun Sverige, Norge og Finland, men siden 2015 har et dansk-islandsk hold deltaget i dysten. Debuten fandt sted i netop Bærum, hvor herrerne leverede en historisk god indsats og slog både Finland og Norge.

Atletik TV streamer fra landskampen fra kl. 13 med danske kommentatorer og live-interviews undervejs.

Det dansk-islandske hold til Nordenkampen d. 10. februar

Landshold

Arrangørernes hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund