Loading...

Andreas Bube under opvarmningen ved Nordenkampen 2017. (DECA Text&Bild)

Weekendens danske starter i Europa & USA

Weekenden - overblik

07. februar 2019 · Jeppe Weinreich

Andreas Bube varmer op til søndagens landskamp med en start i Madrid fredag aften, mens der andre steder i Europa samt USA er flere andre interessante ting på programmet.

Andreas Bube er søndag for fjerde år i træk klar til at løbe ved Nordenkampen, men inden Bagsværd-løberen når så langt, gælder det fredag aftens start ved IAAF World Indoor Tour i Madrid. Startlisten på 800 meter (som ikke giver point på turen) virker umiddelbart knap så stærkt besat som i Karlsruhe, men desto mere interessant for Bubes muligheder for en god placering. Ved samme stævne i 2017 opnåede han på 3. pladsen karrierens næsthurtigste tid med 1:47,30 min.

TV 2 PLAY sendte fra de to første stævner i serien, men har angiveligt først rettigheder til at sende igen fra det sidste i Düsseldorf d. 20/2.

En anden landsholdsatlet, der varmer op med et stævne fredag, er Jonas Kløjgård (1900), som er på plads ved Hochsprung-Gala i Weinheim. Med undtagelse af europamesteren Przybylko er de bedste tyskere alle med. Kløjgård mistede mandag 1. pladsen på årets rangliste, da Janick Klausen i Göteborg sprang 2.16. De to kunne meget vel bytte plads, inden de søndag danner en stærk duo ved landskampen.

USA
Weekenden byder også på flere danske starter i USA. Efter at have holdt pause sidste weekend er der igen fuldt program for Benjamin Lobo Vedel (AAM), når han med Florida Gators tager turen til Tyson Invitational i Arkansas. Det vil sige 400 meter fredag (lørdag 02:00 dansk tid) og 200 samt 4x400 meter lørdag. Kristoffer Hari (HVAM) - som har hjemmebane i Fayetteville - er også med på 200 meter såvel som 60 meter for Arkansas Razorbacks. - startliste / live-resultater

To danske atleter er ligeledes med ved Don Kirby Elite i Albuquerque, New Mexico. Nicolai Hartling (Sparta) har siden 2015 - hvor han to gange forbedrede den danske rekord på 400 meter hæk og vandt bronze ved EM-U23 - oplevet sportslig modgang grundet skader. I januar påbegyndte han en 2-årig master ved West Texas A&M, og grundet et længere genoptræningsforløb skulle han egentlig først begynde at konkurrere fra udendørssæsonen i april. Men den plan er ændret.

"Langt om længe er min krop begyndt at arte sig, så fra nu kommer jeg mere eller mindre til at være med på holdet hver gang," fortæller 25-årige Hartling, der debuterede for nogle uger siden med en tur på 4x400 meter holdet og sidste weekend løb en individuel 400 meter i Texas på 49,64 sek. Hartling er med i begge disse discipliner fredag og lørdag.

Kristian U. Hansen (AAM), der for nylig satte PR på 800 meter, har hjemmebane i netop Albuquerque, og han jagter en ny hurtig tid ved stævnet. - startliste & live-resultater.

Kuglestøder Kristoffer Thomsen (1900) viste sidste weekend med 18.90 meter, at formen ikke fejler noget. Han kommer i konkurrence igen, og det sker ved Husky Classic i Seattle, Washington, hvor hans holdkammerat, verdens p.t. bedste, Payton Otterdahl, også er med. - startliste & live-resultater 

Flere navne, der ikke er med landsholdet i Norge, konkurrerer andetsteds. Ved Atleticum Spelen i Malmö er bl.a. Louise Østergaard (Randers Freja) med på 60 meter, mens man ved IFAM Indoor i Gent (BEL) finder tre danske herrer på 1500 meter: Andreas Lindgreen, Nick R. Jensen (Sparta) og Mikael Johnsen (AGF). - resultater

Thijs tester formen i Barcelona
Søndag morgen står Thijs Nijhuis (Viborg AM) på startstregen ved Barcelona Half Marathon (IAAF Gold Label). Et løb, som oftest har budt på gode tider; i fjor blev det vundet i 59:44, mens der i kvindernes løb tidligere er sat verdensrekord på ruten. Hovedmålet for Thijs er at få slettet sin PR (1:05,11), som blev sat ved CPH Half i '15, men løbet bliver også en vigtig formtest inden DM (9/3) & VM Cross (30/3) samt et forårsmaraton i april.

Thijs er ikke den eneste profil på landevejen søndag. Ole Hesselbjerg (Sparta) er således med ved 10-km-løbet Groet uit Schoorl i Holland.

 

 

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund