Loading...

(foto: Lars Møller)

Royal Run

Royal Run kulminerer på Amalienborg Slotsplads

09. februar 2019 · Pressemeddelelse

2. pinsedag er der lagt op til endnu en folkefest, når Kronprinsen løber med danskerne i København og på Frederiksberg, og begivenheden skriver historie med en kulmination på Amalienborg Slotsplads, som danner ramme om målområdet.

Når Royal Run løber af stablen i Danmark d. 10. juni, kulminerer begivenheden med målområde på Amalienborg Slotsplads. Det er første gang, at der gives tilladelse til, at Amalienborg Slotsplads inddrages i en begivenhed af lignende karakter.

Alle løbere og tilskuere i hovedstaden er dermed inviteret med til at skrive historie med idrætsfestens kulmination i hjertet af det danske Kongehus, og det vækker begejstring hos arrangøren:

”Det bliver noget helt specielt, når Kronprinsen sammen med tusindvis af danskere løber i mål på Amalienborg Slotsplads, og jeg kan helt ærligt ikke forestille mig en bedre afslutning på dagen. Royal Run 2019 får på den måde helt unikke rammer, som vi tror og håber, vil give alle deltagere en oplevelse for livet,” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund på vegne af Bevæg dig for livet, som står bag Royal Run.

Overborgmester glæder sig
På Københavns Rådhus ser man også frem til denne royale løbefest:

”Jeg ser virkelig frem til, at København igen skal lægge gader til denne folkefest i motionens tegn. Og det er en ekstra stor glæde, at de mange tusinde deltagerne får mulighed for at komme i mål på Amalienborgs ottekantede slotsplads, som er blandt Europas fineste eksempler på rokokoarkitektur,” siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

”Bevægelse og især bevægelse sammen med andre, er idræt, når det er bedst. Jeg glæder mig derfor over, at tusindvis af mennesker vil opleve suset af adrenalin såvel som fællesskab, når de løber eller hepper til det kommende løb,” siger kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å)

Hos den løbstekniske arrangør, Sparta, mener man også, at denne tilladelse gør Royal Run til en helt særlig oplevelse:

"Det her bliver en helt unik målgangsoplevelse og kulmination af Royal Run. Det er derfor en fantastisk nyhed at kunne dele med de tusindvis af danskere, som allerede har tilmeldt sig Royal Run, ligesom vi håber, at et højdepunkt som dette kan være med til at motivere og inspirere endnu flere til at trække i kondiskoene sammen," lyder det fra Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Find mere information og tilmeld dig allerede nu på:
www.royalrun.dk

 

Fakta om Royal Run 2019

  • Royal Run afholdes d. 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg
  • På Færøerne skyder Kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km d. 1. juni.
  • D. 10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One Mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.    
  • I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, d. 10. juni.
  • I Aalborg, Aarhus og på Bornholm kan man deltage på One mile (1,6 km), 5 km og 10 km
  • I København/Frederiksberg og på Færøerne kan man deltage på One mile (1,6 km) og 10 km
  • De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run. TrygFonden og Nordea-fonden er Bevæg dig for livet-partnere og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Tilmelding og information: www.royalrun.dk

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund