Loading...

Fra det seneste VM, som blev afholdt i Kampala, Uganda i 2017.

VM Cross - Aarhus 2019

VM Cross i Aarhus 30. marts får rekorddeltagelse

10. februar 2019 · Pressemeddelelse

Når eliteløberne dyster om medaljer til VM Cross ved Moesgaard Museum i Aarhus lørdag 30. marts, er det med rekordstort deltagerantal. Det viser tallene umiddelbart efter deadline for elitetilmeldingen til mesterskabet. VM Cross afvikles for både senior mænd og kvinder og for løbere under 20 år henholdsvis mænd og kvinder. Desuden er der en mixed stafet.

For to år siden blev mesterskabet afviklet i Ugandas hovedstad, Kampala (bill.). Dengang var der 146 senior mænd til start. I Aarhus er der tilmeldt 174 mænd, som skal op over Moesgaards græstag og ud over stok og sten mod de forjættede podiepladser. På kvindesiden vil der være 124 kvinder til start i Aarhus mod 104 i Kampala. Ligeledes er der en stigning af tilmeldinger blandt U20-løberne og stafetterne.

Udover eliteløbet og kampen om verdensmesterskabet har også motionsløbere på alle niveauer mulighed for at løbe på VM-ruten. Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har meldt sin ankomst og deltagelse i en stafet til denne del af VM Cross. For motionsløbene er der stadig mulighed for at tilmelde sig og blive en del af VM-festen.

VM Cross for motionisløbere har følgende distancer:

  • 2 km | The Sprint
  • 4x2 km | Stafet
  • 4, 8 eller 12km | Cross/Trail

FAKTA OM VM CROSS COUNTRY 2019

NAVN: IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships Aarhus 2019
DATO: Lørdag 30. Marts 2019
STED: Moesgaard Museum, Aarhus
ARRANGØR: Dansk Atletik
PARTNERE: Mikkeller, Sport Event Denmark og Aarhus Kommune
TILMELDING OG INFO: Aarhus2019.dk

OM CROSS: "Cross" er den danske betegnelse for "Cross Country", som betegner løb gennem terræn, væk fra veje og stier, ofte i udfordrende terræn.
VM CROSS HISTORIE: VM Cross er atletikkens ældste og mest traditionsrige mesterskab og betegnes ofte som det sværeste VM at vinde indenfor atletikken, da man samler løbere på tværs af atletikkens mange distancer, og hvert land kan stille med dobbelt så mange udøvere, som ved andre VM og OL.
VM CROSS DISTANCER: VM Cross består af fem officielle konkurrencer: 10 km for hhv. mænd og kvinder, 4x2 km stafet for mix hold (2 mænd, 2 kvinder), 8 km for U20 mænd og 6 km for U20 kvinder
VM CROSS 2019 FOR ALLE: Alle almindelige løbere har mulighed for at løbe 4x2 km stafet, 2 km eller en særlig cross-trail distance på 4, 8 og 12 km.
DANMARK SOM VÆRT FOR VM: Dansk Atletik var senest arrangør af et VM i atletik, da da der i 2014 afholdtes VM Halvmaraton i  København.

© Copyright Dansk Atletik Forbund