Loading...

Stara Zagora (BUL) juni 2015: Nicolai Hartling sejrer i landskampen og sletter den 39 år gamle danske rekord på 400 meter hæk.

USA

Hartling tilbage på sporet: Sætter PR i USA

18. februar 2019 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder på 400 meter hæk kunne lørdag i Texas notere sig for sin første PR i knap tre år.

Da Nicolai Hartling i Bulgarien 2015 slettede en af de ældste danske rekorder, den på 400 meter hæk, så den sportslige fremtid lys ud for den 21-årige Sparta-atlet. Den gode nyhed er, at det gør den stadig. Lørdag aften i Lubbock, Texas satte Hartling - nu 25 år gammel - nemlig sin første PR i knap tre år, da han ved Lone Star Conference blev nr. 3 i 47,96 sek. på 400 meter. Dermed kappede han 0,27s af sin tidligere PR. Udendørs har han 47,04 sek. som bedste tid.

Allerede i det indledende heat havde han med 48,42 sek. vist gode takter. Den tydeligt gode form kommer bag på ham selv.

"Det er helt vildt. Formen burde ikke være til noget, og planen denne vinter var derfor kun at løbe 4x400 meter. Det er utrolig fedt med kun ca. en måneds intervaltræning," lyder det fra Hartling, der kort efter nytår blev bachelor i European Buisness og umiddelbart efter tog til West Texas A&M for at starte på en 2-årig Masters.

Håb for den lange hæk
Med den genvundne hurtighed - efter en drilsk skade og efterfølgende genoptræning, som kostede ham to sæsoner - ser det interessant ud med henblik på 400 meter hæk, hvor han i 2015 vandt bronze ved EM-U23 i den gældende danske rekord 50,02 sek.

"Det her er forhåbentlig en god optakt til udendørs hæk, og jeg begynder allerede at træne det fra næste uge."

Med den gode tid ligger Hartling nu på kanten til at kvalificere sig til NCAA-finalen - i 2nd Division. I modsætning til de fleste andre "danske" hold er West Texas A&M ikke at finde i den bedste række.

Selvom det er den amerikanske træner, der nu står for programmet, er Hartling stadig i tæt kontakt med Michael Jørgensen i Sparta, der har trænet ham siden ungdomsårene. Det bliver selvsagt også Jørgensen, der står for træningen, når Hartling til juni er tilbage i den europæiske sæson.

De kommende stævner ligger endnu ikke helt fast, men en 800 meter - hvor Hartling tidligere har vist evner - kunne måske også komme på tale, forlyder det.

Ny forbedring af Hari
Kristoffer Hari (Hvidovre AM) gjorde det også godt i weekenden, da han ved Arkansas Qualifier på hjemmebanen i Fayetteville blev nr. 2 på 200 meter i ny inde-PR 21,39 sek. En tid, der rykker ham to pladser op på alle tiders liste, hvor han nu er nr. 5. På 60 meter blev det desuden til sæsonbedste med 6,79 sek.

Alle seneste stævneresultater kan findes HER

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund