Loading...

(Sportsfoto)

Henrik Jørgensen Memorial Run (23/2)

Henrik Jørgensens efterladte stiller op i mindeløb

19. februar 2019 · Jeppe Weinreich

Både Anna Holm og Mette Holm Hansen er med, når den danske maraton-legende den 23. februar vil blive mindet ved et gratisløb. Det gælder om at komme videre, fortæller de to, og efter helt at have mistet lysten til løb er de nu så småt i gang igen.

Nyheden om Henrik Jørgensens tragiske død ramte den danske løbeverden som et chok, og ved bisættelsen fredag var den lille rundkirke på Bornholm fyldt til bristepunktet. Lørdag den 23. februar får mange flere imidlertid mulighed for at sige farvel – og på en måde, som vil være helt i maraton-ikonets ånd: ved at løbe. Det sker ved Henrik Jørgensen Memorial Run 10 km på Østerbro. Et mindeløb, som hovedpersonens efterladte, hustruen Mette Holm og datteren Anna Holm, bakker op om.

”Vi er så taknemlige over den omsorg og kærlighed, vi har mødt. Det gælder både tiden i de første chokerende dage, men også efterfølgende i forbindelse med Henriks bisættelse. For os var Henrik bare ”vores Henrik”, men vi har indset, at han med sin store passion for løb er blevet ”alles Henrik”,” lyder det samstemmende fra de to, der som tidligere og nuværende eliteløbere delte hans lidenskab for løb.


Mistede lysten til at løbe
Med løbet gælder det bogstaveligt talt også om at komme videre midt i sorgen, fortæller de.

”Vi har mødt mange, der har tilkendegivet, at de pludselig mistede lysten til at løbe eller slet ikke kunne. Sådan havde vi det også selv, men nu er vi så småt i gang igen. Derfor løber vi også med i mindeløbet. Vi ser frem til at mindes Henrik og hans glæde ved løb sammen med en masse andre. Vi er glade for at løbet er et gratis træningsløb, så alle har mulighed for at deltage, da man selv bestemmer tempo og har mulighed for at korte turen på de 10 km ned.”

B.T. og Københavns IF er de officielle arrangører, men idémand og primus motor er Henrik Them.

"Formålet med løbet er først og fremmest at mindes Henrik Jørgensen som den store løber han var. Han gjorde en forskel, og ved at deltage får alle nu en mulighed for at hylde ham. Det sker med et løb, og det er i Henrik og familiens ånd. Der vil være en tale og et minuts stilhed inden løbet," lyder det fra Henrik Them, der samtidig understreger, at det ikke er noget almindeligt løb.

"Det er gratis at stille op, men af hensyn til sikkerheden og andre praktiske årsager skal man tilmelde sig. Der vil også være de vanlige pacere, så man selv kan finde et passende tempo, men det skal først og fremmest være en dejlig oplevelse."


Henrik Jørgensen Memorial Run - Østerbro d. 23. februar kl. 10.00

Mere info

B.T. og KIF-Atletik inviterer hermed til HENRIK JØRGENSEN MEMORIAL RUN den 23. februar kl. 10.00 på Østerbro Stadion i København, hvor der løbes 10 km mindeløb i og omkring Fælledparken og søerne. -Tilmelding her (gratis).


© Copyright Dansk Atletik Forbund