Loading...

(DECA Text&Bild)

EM-inde - 2. dag

To semifinalepladser & en dansk rekord (tangering)

02. marts 2019 · Jeppe Weinreich

Med 7,34 sek. stormede Mathilde U. Kramer lørdag middag i semifinalen på 60 meter, mens Andreas Martinsen med en samlet 16. plads lige akkurat snuppede en plads i søndagens semifinale på 60 meter hæk.

GLASGOW – To semifinalepladser og en tangering af den danske rekord. Jo, det var bestemt en god lørdag formiddag for Dansk Atletik i Emirates Arena. Mathilde U. Kramer udstrålede på startstregen stor selvtillid, og at hun havde noget at have den i, viste hun med al tydelighed. Hun stormede i mål i 7,34 sek. og tangerede dermed sin egen danske rekord på 60 meter. Nok snuppede israeleren Diana Vaisman med nationsrekord 7,33 sek. lige akkurat 3. pladsen foran Kramer, men de 7,34 sek. var rigeligt til at gå videre med et lille q. Danmarks hurtigste kvinde fik til gengæld slået tjekken Seidlová, der har løbet så stærkt som 7,26 sek. denne sæson. Nu venter karrierens hidtil største udfordring og - ikke mindst – oplevelse for Kramer.

”Det var bare som det skulle være. Jeg havde gode ben i dag, og jeg føler, at jeg har mere i mig. Semifinalen var det, som jeg kom for. Nu skal jeg bare ud i semifinalen og give den max gas og prøve at få hevet en ny dansk rekord hjem."

Martinsen klemmer sig med i semifinalen
At Andreas Martinsen skulle løbe sig i semifinalen på 60 meter hæk, havde de færreste nok regnet med – set ud fra sæsonens hidtidige resultater, men mens mange af hans konkurrenter var langt fra deres sæsonbedste, ja så løb Martinsen med 7,87 sek. helt op til sit bedste i år. Det rakte til en 6. plads i det sidste heat, og det lignede umiddelbart en exit, men tiden skulle lige akkurat vise sig nok til at snuppe den 16. og sidste semifinaleplads. Dermed sørgede Martinsen for, at der også er dansk deltagelse søndag.

”Det var et rigtig skidt teknisk løb, så jeg kan bare se, at formen er god, når jeg alligevel kan løbe 7,87 sek. Jeg får altså ikke vist det i dag, men jeg regner med, at tingene i semifinalen kommer til at gå op i en højere enhed.”

Fin EM-debut til Kojo
Martinsens træningsmakker i sprintpassene, Kojo Musah, overgik sin seedning med flere pladser, men manglede med tiden 6,81 sek. (PR 6,77s) tre hundrededele af et sekund i at snuppe en semifinaleplads. En godkendt debut til Musah, der fortsat er ganske ny i gamet. Lørdagens løb har kun givet ham mere blot på tanden.

”Jeg er rigtig tilfreds med tiden. Sæsonmålet var at komme med til EM, og nu ligger jeg stabilt omkring mine bedste tider. Jeg kom fint fra start i dag, men på det midterste stykke kommer jeg til at spænde op, og det ødelægger det lidt. Men starten i dag giver mig blod på tanden, og der er en masse ting, som kan tage med mig videre herfra.”  

Kojo
(foto: DECA Text&Bild)

Festus Asante pådrog sig ved DM-inde en mindre forstrækning, og det var i dagens løb tydeligt at se, at noget var galt. Han fik sin vanligt gode start, men kunne ikke rigtig komme op i fart og endte med beskedne 7,05 sek.

”Jeg kunne ikke rigtig trykke igennem. 7,05 sek. er en tid, jeg kan jogge på. Det er selvfølgelig ærgerligt, når jeg så ser, at 6,78 sek. var nok til at gå videre,” lød det fra Asante, der nu skal have styr på skaden og herefter vil satse på 200 meter til sommer.


EM-inde - Glasgow (1.-3. marts)  2. dag
60 meter K – indl.
Heat 5
1. Carolle Zahi FRA 7,29 sek. Q
3. Diana Vaisman ISR 7,33 sek. Q NR
4. Mathilde U. Kramer DEN 7,34 sek. =DANSK REKORD q
(videre til semi.

60 meter M – indl.
Heat 3
1. Ojie Edoburun GBR 6,67 sek. Q
5. Kojo Musah DEN 6,81 sek.
(samlet nr. 29/45)
Heat 6
7. Festus Asante DEN 7,05 sek.
(samlet nr. 43/45)

60 meter hæk M – indl.
Heat 4
1. Pascal Martinot-Legarde FRA 7,64 sek. Q
6. Andreas Martinsen DEN 7,87 sek. q
(videre til semifinale som samlet nr. 16)
Alle resultater


Det resterende danske program ved EM-indeLørdag
19.25 Andreas Bube – 800 meter semifinale (heat 1)
20.06 Mathilde U. Kramer – 60 meter semifinale (heat 3)
Søndag
12.13 Andreas Martinsen – 60 meter hæk semifinale (heat 2)
evt. 19.57 Andreas Bube – 800 meter finale

© Copyright Dansk Atletik Forbund