Loading...

Bube tager på sikker vis 2. pladsen og kan derfor se frem til et nyt møde søndag med bosnieren Tuka (tv) og spanske Álvaro de Arriba (th). (DECA Text&Bild)

EM-inde - 2. dag

Bube klar til EM-finale nr. 5 efter taktisk perfekt bedrift

02. marts 2019 · Jeppe Weinreich

Lørdagens semifinale formede sig perfekt for Andreas Bube, der efter en sikker 2. plads i sit heat nu er klar til søndagens finale.

GLASGOW – Fredag troede Andreas Bube sig slået ud af EM allerede i det første heat. Som bekendt fik han en livline og bragte sig videre. Lørdag behøvede den 31-årige Bagsværd-løber ingen hjælp fra andre. Med et langsomt udlæg formede løbet sig lige efter Bubes smag, og allerede efter første omgang gik han køligt i front og skabte sig en fordelagtig position, da afgørelsen skulle sættes ind. Denne gang begik han ingen taktiske fejl. Kun spanieren Álvaro de Arriba formåede at gå forbi ham, mens Bube kunne løbe ind på en sikker 2. plads foran bosnieren Tuka, der ellers havde slået ham dagen før. Dermed fik Bube for alvor sat blus under de danske medaljedrømme, og de blev ikke svækket af, at ireren Mark English – der ved EM i 2014 snuppede en bronze for næsen af Bube – røg ud i det efterfølgende heat efter et sammenstød*. Nu venter finalen – karrierens femte (den anden indendørs).

*Update: Efter indgivet protest fra den irske lejr er Mark English kommet med i finalen, som dermed får syv deltagere.

"Det var et dejligt langsomt udgangstempo. Da jeg ser mellemtiden, tænker jeg: ingen stress, det skal nok gå det her. Så jeg går foran, det koster mig ikke noget," lyder det fra Bube, der gerne taler om medaljechancer.

"Vi er seks mand i finalen, og der er tre som kommer hjem med noget metal i lommen. Jeg synes, at jeg har rimeligt gode chancer. Det er en helt åben finale uden klare favoritter. Der er gode chancer for at få noget med hjem." 

Bubes fem EM-finaler:
Glasgow (i) 2019: ?
Berlin 2018: Nr, 6
Beograd 2017 (i): SØLV
Zürich 2014: Nr. 4
Helsinki 2012: SØLV

800semi

 
Mathilde U. Kramer havde før semfinalen opnået, det hun kom for. Alligevel lå det i luften, at en dansk rekord kunne være på vej. Det lignede det også i et par sekunder. Kramer fik nemlig en rigtig god start, men herefter stivnede hun lidt og kom aldrig ind i noget flow. Med 7,44 sek. på 8. pladsen var hun lidt under det imponerende niveau, som hun ellers har vist hele sæsonen. Det rakte til en samlet 23. plads, hvor den sidste finaleplads gik på 7,26 sek.

"Jeg er stolt over det, jeg har opnået her ved EM, men er forbandet over mit løb nu, for jeg føler, at jeg havde meget mere i mig, men jeg får ikke vist det. Jeg får ikke knæene med frem og får ikke den balance, jeg plejer at have," lød det fra Kramer, der nu ser frem til World Relays i Japan til maj.

Kramer60

EM-inde - Glasgow (1.-3. marts) 2. dag
Alle resultater

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund