Loading...

VM Cross - Aarhus 2019

Fuldt hold til VMXC’19

05. marts 2019 · Jakob Larsen (direktør) og Bo B. Overgaard (elitechef)

Der bliver noget at løbe om til den kommende weekends DM i Cross i Roskilde – vi vil nemlig stille fuldt hold* til VM på hjemmebane i Aarhus d. 30. marts 2019.

VM i Cross på hjemmebane i Aarhus bliver en unik og helt særlig begivenhed. Vores ambition er, at dette VM skal være interessant for en større kreds end verdens 20 bedste løbere. Det skal være interessant for publikum, for alle deltagende løbere, for Aarhus, for Danmark, for IAAF, for medierne, for kommercielle partnere etc.

(*Fuldt hold: Seks løbere i både senior- og U20-klasserne)

Disse ambitioner forpligter naturligvis. Det forpligter ift at vi rent faktisk skaber et mesterskabsløb, hvor der er flere spændingsmomenter i og omkring løbet end den helt basale fortælling om, hvem der ender med at vinde medaljerne.

Læs også: Første 11 navne klar til VM Cross

Vi ser det på den vis, at VM Cross lige nu står ved en afgørende skillevej. Hvis disciplinen og mesterskabet skal blomstre igen, er det afgørende, at nationale forbund tager ansvar frem for at lade det være op til andre at redde disciplinen. Hvis alle bliver væk, er det skruen uden ende, og til sidst består VM Cross udelukkende af de løbere, som har chance for at vinde medalje til mesterskabet - og så eksisterer cross ikke længere som mesterskabsdisciplin internationalt.

For nogle internationale forbund betyder cross mindre. Vi ser det anderledes. Cross supplerer stadion og landevej med endnu en ’arena’, hvor vores løbere kan dygtiggøre sig, profilere sig og opnå eksponering overfor en omverden, som ellers retter blikket andetsteds hen. Med andre ord er det vigtigt, at vi tager ansvar; på vegne af idrætten og vores udøvere. Derfor har vi valgt at stille fuldt hold til VM på hjemmebane i Aarhus.

VM Cross i Aarhus er første milepæl i en ny retning for cross i IAAFs regi. Og vi forventer, at udfaldet af dette års VM-arrangement i Aarhus vil have meget at sige ift. hvordan IAAF håndterer cross fremadrettet. Bliver Aarhus en succes, er en videre satsning fra IAAF bestemt realistisk. Sker det, vil Dansk Atletik fortsat bakke op med fuld deltagelse i kommende år.

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund