Loading...

Benjamin Lobo Vedel med holdkammeraterne på 4x400 meter. Nr. 2 fra højre - Grant Holloway - er ikke bare holdets, men også NCAA's helt store stjerne. Han er p.t. nr. 1 i verden på 60 meter hæk, nr. 2 på 60 meter og nr. 13 i længdespring - og har på 4x400 meter indendørs præsteret en splittid på 44,91s. (foto: Florida Gators)

NCAA Championships

Vedel er klar til at fyre den af

08. marts 2019 · Jeppe Weinreich

Benjamin Lobo Vedel jagter en hurtig tid, når der natten til lørdag dansk tid løbes indledende på 400 meter ved den store universitetsfinale (NCAA 1st Divison) i Alabama. Finalen i 2nd Division får ligeledes dansk deltagelse med Nicolai Hartling på 4x400 meter for West Texas A&M.

Danmarks bedste 400-meter-løber måtte sidste weekend følge EM-inde på sin pc-skærm i Florida. Her kunne han ikke bare se sin gamle rival Karsten Warholm tangere europarekorden i et suverænt løb, men også notere sig, at hans danske rekord fra i år (46,11s) ville have givet bronze.

"Jeg fulgte selvfølgelig EM tæt. Det giver virkelig blod på tanden at se de andre europæere løbe godt. Nu håber jeg så bare på, at jeg i weekenden kan vise, at jeg kunne have vundet bronze - mindst," lyder det fra Vedel, som løber i det sidste af fire indledende heat lidt i klokken to fredag nat dansk tid. Her har den 14-seedede dansker fået sin yndlingsbane indendørs, nemlig nr. 4.

"Det kunne ikke blive meget mere optimalt. Det bliver spændende at se, hvordan løbet rent taktisk vil udfolde sig. Det er de otte hurtigste tider (ud af samlet 16, red.), der går videre, så alle er der for at løbe stærkt. Der skal helt sikkert en dansk rekord til for at nå finalerne, men forløber det som planlagt, ja så kommer vi også til at se én," lyder det selvsikkert fra Florida Gators 21-årige aalborgenser, der i sit rekordløb for tre uger siden rundede de 200 meter i 21,80 sek. Fredag nat tipper han, at split-tiden kommer til at ligge på 21,5-21,7 sek.

Selvom en finale og top-8 bliver svær at klare, er han sikret start på 2. dagen. Her er der nemlig direkte finaler på 4x400 meter, som ved NCAA plejer at være en VM-finale værdig. 

Hartling på plads i Kansas
Nicolai Hartling kommer lørdag også i aktion på 4x400 meter. Det sker ved NCAA-finalen i 2. division i Kansas, hvor han løber anden tur for Texas A&M. Den 25-årige Sparta-atlet var med sin nyligt satte PR på 47,96 sek. bare 0,07s fra at klare cut'et til en start på den individuelle 400 meter.


NCAA Indoor Championships 8,-9. marts 2019
1st Division - Birmingham, Alabama
Startliste/resultater

2nd Division - Pittsburg, Kansas
Startliste/resultater

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund