Loading...

Den danske trup ved EM Cross 2017. (DECA Text&Bild)

VM Cross

Så er VM-truppen klar

12. marts 2019 · Jeppe Weinreich

Som tidligere udmeldt stiller Danmark med fuldt hold til VM Cross på hjemmebane. Tirsdag forelå så de 28 navne, som får æren af at repræsentere Dansk Atletik den 30. marts i Aarhus.

Mens de første 11 navne allerede i december blev sat på listen, dannede DM Cross sidste lørdag grundlag for den endelige udtagelse af de resterende løbere til det imødesete VM Cross i Aarhus d. 30. marts. Dermed får 28 løbere - seks i hver af de fire klasser samt et stafethold - den sjældne ære at løbe i landsholdsdragt til et VM på dansk grund.

I herrernes seniorklasse var det såmænd to AGF-løbere, Mikkel Dahl-Jessen og Jacob Simonsen, som greb den sidste chance og via gode præstationer i Roskilde nu kan se frem til at løbe VM i hjembyen. Aarhus-klubben er som den eneste forening repræsenteret i alle fire individuelle klasser, bl.a. med Maja Alm i seniorklassen. Alm er med sine 30 år truppens ældste, mens Bagsværds Joel Ibler Lillesø - som først fylder 16 i november - er den yngste.

”Fra dansk side ønsker vi at promovere crossløb som et unikt internationalt mesterskab. Det bliver på alle måder et seværdigt VM, hvor vi kommer til at se nogle af verdens bedste løbere blive udfordret af en helt fantastisk rute omkring Moesgaard,” lyder det fra elitechef Bo Overgaard, som selvsagt glæder sig til at præsentere de danske løbere i aktion.


”At vi har valgt at stille med fuldt hold betyder, at flere af vore talentfulde unge løbere får debut til et internationalt mesterskab – det giver dem selvfølgelig værdifuld mesterskabserfaring i deres videre udvikling. Endelig er jeg sikker på, at vore danske topløbere er særligt motiveret for at levere nogle gode præstationer på hjemmebane.”

Hele truppen tjekker ind på Hotel Marselis torsdag d.28/3, hvor de vil have base frem til race day.

Navn                                                             Årgang    Klasse              Klub

VM Hold

 


Stab
Bo Overgaard, Head of Delegation
Lars Lindstrøm, ansv. for lang cross
Heidi Whitehead, anvs. for mixed relay
Kersti Jakobsen, træner
Kim Birk, træner
Sonni Thelmark, træner
Gitte Karlshøj, fysioterapeut
Flemming Andry, fysioterapeut
 

© Copyright Dansk Atletik Forbund