Loading...

Jakob Larsen ved VM Cross 2019

Rund fødselsdag

Jakob Larsen fylder 50 år i dag

07. maj 2019 · Torben Dan Pedersen

Enhver her i landet, der beskæftiger sig med atletik, kender Jakob Larsen, Dansk Atletiks direktør. Han er mere eller mindre alle vegne i hans utrættelige bestræbelser på at udvikle atletikken og føre den videre ind i fremtiden. Og det er et kærlighedsforhold, der har holdt i mange år.

Jakob dyrkede selv atletik i sine unge år i Fredensborg, hvor det manglende talent blev overskygget af en fantastisk vilje og stædighed i bestræbelserne på at springe endnu længere i længdespring og trespring. Det indbragte ham et dansk mesterskab i længdespring. Og en brækket ryg, som følge af den ærgerrige tilgang til at træne.

Ærgerrigheden har han heldigvis formået at føre ind i sin professionelle karriere, som gennem de seneste 20 år har været i Dansk Atletik. Først som kommunikationschef og i mange år også som ekspertkommentator på TV ved diverse mesterskaber. Et job han tog så alvorligt, så de fleste ferier med familien blev brugt på at trawle alle mulige statistiker igennem for at være så velforberedt som muligt. Typisk Jakob. I de seneste ca. 15 år har Jakob fungeret som direktør og inspirerende leder og idemand bag stadigt større og flere ambitiøse aktiviteter, som har formået at positionere dansk atletik nationalt og internationalt.

VM halvmaraton i 2014 med 30.000 deltagere blev en ”gamechanger” med tydelig ”legacy” i form af det efterfølgende IAAF Gold Label løb, Copenhagen Half. De to ord i anførselstegn hører til blandt Jakobs favoritudtryk. I år kom endnu et VM til Jakobs scrapbog, da VM i Cross på Moesgaard Museum forvandlede et noget støvet og bedaget verdensmesterskab til en fantastisk event, der nu pludselig har mulighed for at blive olympisk disciplin.

Jakob er selv blevet en habil løber og trods en mødekalender, der ofte rammer de mørkeste nuancer af sort, formår han både at holde sig i god form og fungere som en inspirerende, visionær og utroligt kompetent direktør. Jakobs tilgang til arbejdet er, at løsninger ofte findes i at kende fakta. Snik-snak og mavefornemmelser ligger ikke til afsætsbenet hos Jakob. Men fakta, viden og evidens er den ballast der ofte gør, at det er Jakob – og dermed Dansk Atletik – der kommer bedst ud af rigtig mange møder og sammenhænge. Der er ingen tvivl om, at Dansk Atletik opnår mere i mange sammenhænge, end hvad sportens størrelse egentlig er berettiget til. Takket være Jakob.

Stort tillykke med de første 50 år. 

© Copyright Dansk Atletik Forbund