Loading...

Dansk rekord

Sensationel præstation af 4x100 meter holdet

11. maj 2019 · JAL

For første gang stillede et dansk hold til start ved IAAF World Relays - og hvilken debut!

Med sidste års danske rekord på 4x100 meter kvalificerede den danske kvinde 4x100 meter sig til weekendens IAAF World Relays i Yokohama (Japan). 

I 2. heat skulle de danske kvinder møde stærke sprintnationer som Storbritannien, Frankrig, Canada og Nigeria. Og med den langsomste nationsrekord var det da også ambitiøst, ja vel egentlig urealistisk, at drømme om avancement til søndagens finale.

Men det mente den danske kvartet Astrid Glenner Frandsen, Ida Karstoft, Mette Graversgaard og Mathilde Kramer ikke. Allerede på 1. tur fik tilskuerne anelsen om, at en overraskelse måske var på vej, og tur for tur, skifte for skifte, så det hele bedre og bedre ud. Mens danskerne løb og skiftede formidabelt kunne de på på papiret stærkere konkurrenter slet ikke matche de fire danske kvinder - faktisk lå danskerne efetr de første 300 meter på 2. pladsen bag Frankrig. Men da franskmændene kiksede sidste skiftede var vejen banet for Mathilde Kramer, som på sidste tur løb formidabelt og sensationelt bragte det danske hold over stregen som vinder af heatet i ny dansk rekord 43,90 sekunder.

  • Se løbet her

Dermed er den danske kvartet klar til finalen i morgen søndag kl. 13.37 dansk tid. Her bliver modstanderne Italien, Australien, USA, Brasilien, Tyskland, Jamaica og Ghana.

Successen er dog allerede sikret på én front: Med dagens resultat er det danske hold kvalificeret til VM i Doha senere i år.

36 år skulle der gå siden seneste VM-deltagelse i 4x100 meter. Endelig skete det - vi glæder os!

Resultater

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund