Loading...

Mads Lund går efter tredje NM guld i Uppsala. Foto: Lone Dybdal

Nordiske mesterskaber

Stor trup til NM Mangekamp

28. maj 2019 · Katja Salivaara

Når årets nordiske mesterskaber i mangekamp afvikles i svenske Uppsala, sker det med største danske hold i mange år. Truppen tæller 11 atleter, og alle aldersklasser har mindst én dansk repræsentant.

Trods deres unge alder er mange af de danske deltagere erfarne mangekæmpere. Mads Lund, nordisk mester både i 2016 og 2017, måtte sidste år melde afbud på grund af en skade, men er nu for alvor tilbage. Med sine 7538 point fra øst/vest mangekamp i Viby topper han verdensranglisten for juniorer, og går efter guldet i Uppsala.

Forsvarende mester i juniorklassen, Oliver Chabert, har til gengæld måttet trække sig med en bagslårsskade, som han fik ved længdespring i Viby.

Sidste års junior VM deltager, Anna Lange, som grundet sygdom måtte udgå i Viby, ser frem til en god serie i ny aldersklasse, og måske en kvalifikation til U23 EM i Sverige i juli.

Udover Mads Lund har også en anden atlet allerede klaret kravet til et ungdomsmesterskab senere på sommeren. Nikolaj Grønbech bruger NM til at finpudse formen for EYOF i Baku, og jagter samtidigt en god placering i det stærke nordiske felt.   

Stævnet arrangeres samtidigt med seniorlandskamp mellem Sverige, Finland og Baltiske lande.

Det danske hold ved NM Mangekamp i Uppsala (SWE) 8-9. juni:

NM_hold (1)

Arrangørens hjemmeside
Det finske hold
Det svenske hold
Det norske hold

© Copyright Dansk Atletik Forbund