Loading...

Kathrine Bebe ved European Throwing Cup i Las Palmas 2017. (Foto: DECA Text&Bild)

Copenhagen Open - Kast

Kathrine Bebe med længste diskoskast i 23 år og blot 16 cm fra dansk rekord

09. juni 2019 · Christian Jørn

Lørdagen til Copenhagen Open bød på det længste diskoskast i 23 år.

Dansk Atletik er inde i en meget aktiv periode. Atletik er meget forskelligt og det vidner den indeværende weekend om.

På banen har vi Copenhagen Open i denne weekend samt en række imponerende resultater til diverse udenlandske stævner, herunder især på sprintdistancerne. 

I Portugal har vi lørdag haft VM Trail (beretning følger senere) og NM Mangekamp i Uppsala i Sverige er i fuld gang over weekenden.

Samtidig byder den kommende mandag på Royal Run indeholdende DM 10 km og “Danmarks Hurtigste Miler” løbet. 

Der er derfor mange igangværende aktiviteter.

Der er mange nævneværdige resultater. I dansk kast har vi dog især ét resultat der står ud fra lørdagens aktiviteter, som gør at man skal lægge mærke til hvad der sker i dansk kast for tiden. Resultatet er både imponerende men viser også hvad der måske er ved at ske.

Der er i dansk kast for tiden snak om at det bare er et spørgsmål om tid førend den danske rekord i diskoskast på 56.00 meter af Annette Bøgh (Århus 1900) fra 1996 slås. Vi har Kathrine Bebe (Sparta AM) og den 5 år yngre klubkammerat Lisa Brix, der for tiden er meget tæt på rekorden.

Kathrine Bebe kastede i 2018 55.21 meter, og her var der snak om at det var meget tæt på rekorden. Lisa Brix kastede så 55.63 i år i maj, men med Kathrine Bebes nye diskoskast er vi nu nået markant tættere på en dansk rekord.

Kathrine Bebe har nemlig deltaget i Copenhagen Open om lørdagen og kastede imponerende historiske 55.84 meter (PR 55.21, 2018), der er blot 16 cm. fra at tangere den danske rekord. Det er det 2. bedste kast nogensinde i dansk atletik, og det længste kast i 23 år. Katrine Bebe erobrer dermed klubrekorden i Sparta AM fra netop Lisa Brix, der den 28. maj tidligere i år kastede 55.63 meter.

Sidste år stillede både Kahtrine Bebe og Lisa Brix op til Copenhagen Athletics Games, hvis 2019 udgave afholdes her den 18. juni, hvor det bliver spændende at se om de får endnu en dyst. Begge deltager her. Tidligere på året dystede de to til European Throwing Cup, hvor Kathrine Bebe kastede længst.

 

Se her kastet fra Copenhagen Open. Resultater kan ses her.

 

Se her liste over alletiders danske diskoskast for kvinder, hvor Katrine Bebes nye resultat endnu ikke er tilføjet, men vil indgå på en 2. plads.

 

Katrine Bebe , Copenhagen Open

© Copyright Dansk Atletik Forbund