Loading...

Danske mesterskaber

Nyt tiltag skal forstærke arrangørkompetencer

04. juli 2019 · Katja Salivaara

DAF opretter netværks- og uddannelsesmøde for mesterskabsarrangører

Der bliver hvert år arrangeret virkelig mange mesterskaber indenfor dansk atletik. Mens et DM er ren rutine for nogle af arrangørerne, kommer der næsten hvert år også nye og nogle gange også mindre erfarne arrangører til.

Der er foreninger, som i forvejen er virkelig gode til at skaffe information ved blandt andet at besøge tidligere års udgave af deres arrangement eller tage fat i tidligere arrangører. Dette er dog ikke altid muligt, og derfor vil Dansk atletik nu prøve at formalisere og dermed sikre vidensdeling blandt mesterskabsarrangørerne.

Derfor har man fra forbundets side valgt at etablere et arrangørnetværksmøde, som for første gang blive afholdt i forbindelse med Dansk Atletiks Årsfest lørdag den 2. november 2019 i Nyborg. Netværksdagen, som henter inspiration fra Arrangørkonferencen afholdt i DAF/DGI-regi, kommer til at handle om uddannelse, information og vidensdeling. Temaerne, som bliver dækket er bl.a. økonomi, planlægning af tidsskema, kommunikation, resultatformidling og -håndtering. Desuden bliver der gennemgået seneste års ændringer i forbundets regler og det bliver muligt at få svar på generelle administrative regler.

Dagen er rettet mod arrangører for nationale danske mesterskaber, men er åben også for andre interesserede stævnearrangører. I 2019 er der ekstra fokus på stadia-mesterskaber, mens non-stadia arrangementer også bliver dækket. DAF står for udgifter for én deltager fra alle DM-organisationer i 2020. Nærmere oplysninger om pris, tid og indhold forventes at blive offentliggjort i september.

© Copyright Dansk Atletik Forbund