Loading...

Anna Emilie Møller vinder EM U23 guld for anden gang i sin karriere. Foto: Christian Jørn.

EM U23

Anna Møller forsvarer EM U23 guld på forhindring i ny mesterskabsrekord

13. juli 2019 · Christian Jørn

Anna Emilie Møller stormer fremad, og har i år vist imponerende resultater. Til det lægger hun et flot U23 europamesterskab på 3000m forhindring oveni ved at vinde aftenens finale i svenske Gävle med tiden 9.27.31 min. der er ny mesterskabsrekord. Hun og diskoskaster, Casper Jørgensen, var i aktion her på tredjedagen til EM U23.

ANNA MØLLER FORSVARER SIT GULD PÅ FORHINDRINGEN I NY MESTERSKABSREKORD

Anna Emilie Møller var den forsvarende mester på 3000m Forhindring til dette års U23 mesterskab. Hun kom til mesterskabet med en ny U23 europarekord på disciplinen på 9.24.21 min. fra juni måned, og var derfor storfavorit til medaljen, med næsten 25 sekunder ned til den 2. placerede på europaranglisten. Her til aften løb hun ind i sin næstbedste tid nogensinde på forhindringen med 9.27.31 min. Annas plan var at løbe stabilt og sikkert og sætte et hårdt tempo fra start af. Dog overraskes hun ved at andre sætter et tempo omkring de 9.30 min. men følger med og tager det roligt. Efter ca. halvanden omgang vælger hun at trække i front, og løber derefter overlegent og stabilt sejren sikkert hjem.

EMU23.20190713.2

Inden starten på finalen. Foto: Christian Jørn.

Anna Møller og træner, Kersti Jacobsen, tog på trods af favoritværdigheden ikke let på opgaven, da der kan ske meget på en 3000m Forhindring. Derfor løb Anna et sikkert løb i semifinalen, og planen var også at gøre dette her i finalen, hvor hun ikke ville tage nogen chancer. Det må man sige hun gjorde.

Anna har haft lidt problemer med vandgravspassagerne pga. en lille svaghed/ømhed i den fod hun lander først ned med, hvorfor vandgravspassagerne til dette mesterskab ikke helt har været som hun kunne ønske det. Det forhindrer hende dog ikke i at imponere og vinde i et rigtig flot løb. Behandleren til mesterskabet, Frank, siger, at der ikke er noget problem med at løbe på ømheden.

EMU23.20190713.1-2

Anna Emilie Møller i finalen. Foto: Christian Jørn.

Anna er tilmeldt både 5000m og 3000m forhindring til dette mesterskab, men fokus har udelukkende været på 3000m forhindringen, hvorfor hun ikke løb forhindringsdisciplinen med tanken om at skulle spare sig til en 5000m.

EMU23.20190713.1-3

Anna Møller på opløbet lige inden mål.

Anna Møller er i sit livs form, hvilket hun blandt andet viser her. Hun er allerede kvalificeret til oktober måneds VM i Doha samt OL i Tokyo i 2020. Træner, Kersti Jacobsen, vil nu sammen med Anna vurdere om hun løber 5000m’eren søndag. På netop den 5000m er tyske Alina Reh også tilmeldt som har en årsbedste på 5000m på 15.04.10 min. hvor Anna Møller i år har løbet 15.22.69 min. til Diamond League i Stockholm. Alina Reh løb fredag aften 10.000m, hvor det ikke så ud til hun sparede sig til en 5000m søndag, selvom hun nemt kunne have løbet mindre hurtigt end hun gjorde. Hun endte med at overhale nogle af de andre løbere med over 2 omgange i et tempoløb fra start til slut, hvor hun vandt med en tid på 31.39.34 min.

Nr. 3 på europaranglisten for 5000m er spanske Célia Antón med en tid på 15.41.51 min., som også står på startlisten til søndagens 5000m.

 

CASPER JØRGENSEN VIDERE TIL FINALEN I DISKOSKAST

I dag var én anden dansker i aktion. Det var diskoskaster, Casper Jørgensen, der går videre til finalen med et kast på 54.44 meter. Han gik videre som nr. 11 til finalen, hvor 12 kastere gik videre, og skal i finalen søndag.

Det blev dog lige spændende nok, da han på det 2. kast, og også længste kast, blev dømt for at overtræde. Efter at have nedlagt protest blev video gennemgået og det blev bekræftet at han ikke overtrådte hvorfor kastet talte, og dermed bragte ham videre til finalen.

Casper JØRGENSEN_ 888_9645

Casper Jørgensen. Foto: DECA Text&Bild.

Casper var i gruppe A som skulle kaste først. Efter at være blevet nr. 5 i denne gruppe måtte han vente i cirka halvanden time på at gruppe B havde kastet for at se om han var videre. Det blev tilfældet, og han gør sig nu klar til finalen.

Casper Jørgensen er D20 ungdomsrekordholder, hvor han tidligere i år forbedrede sin egen D20 ungdomsrekord til nu at være 56.26 meter.

 

 

TRE DANSKERE FINALEKLAR

Vi har altså søndag tre danskere garanteret i finaler. Det er Anna Emilie Møller i den direkte 5000m finale hvis hun vælger at stille op her. Det er også Casper Jørgensen i diskoskast, og så Anna Juul på 1500m’eren der i fredags kvalificerede sig med et flot løb i semifinalen.

Herudover har vi et stafethold på 4x100m stafet der kan kvalificere sig til finalen.

 

4x100M STAFETHOLD KLAR TIL SØNDAG

Der sker virkelig noget i Danmark på sprintstafetterne for tiden. Kvinderne imponerer gang på gang, og på herresiden er man nu også ved at opbygge noget. Den første af mange målstrege for den danske stafetsatsning er her ved EM U23, hvor der er et drengehold med som mest af alt skal samle erfaring samt forsøge at kvalificere sig videre til finalen. De skal i aktion første gang i morgen formiddag. Holdet er på 7 personer, og træner, Mikkel Larsen, har indtil én time før til at ændre holdopstillingen.

 

FØLG MED

LIVE tv kan ses her.

Resultater og program kan ses her.

© Copyright Dansk Atletik Forbund