Loading...

Lisa Brix til Universiaden i Napoli i år. Foto: Bjørn Nyholm.

DISKOSKAST

Lisa Brix fortsætter rekordår ved også at slå tidligere dansk rekord i diskoskast

17. juli 2019 · Christian Jørn

Kapløbet i kvindernes diskoskast fortsætter, men nu bare et nyt kapløb hvor de selv skriver kapitlerne i historiebøgerne.

Det er ikke længere blot et kapløb mod en decideret længde kast, men mod nye højder i dansk diskoskast. Lisa Brix Pedersen og Kathrine Bebe dominerer nemlig den danske historie omkring diskoskast for kvinder. Der har længe været snak om, at én af dem ville kaste ny dansk rekord i diskoskast, og det har tit været overskriften hver gang en af dem nærmede sig den nu tidligere 23 år gamle danske rekord fra 1996 på 56.00 meter. Nu har de begge kastet længere end den, efter Lisa Brix her til aften kastede 56.04 meter.

Med Kathrine Bebes kast til Bottnarydkastet på 56.21 meter skulle hun være den første af de to til at slå den danske rekord, som er én af mange danske atletikrekorder der er slået i år. Derfra blev det ikke en historie om hvornår de slog rekorden, men mere en historie de fremtidigt selv skriver.

Elitechef i Dansk Atletik, Bo Berg Overgaard, udtalte så sent som i går, at “Jeg tror, at vores diskoskastere slår rekorden igen” i en udtalelse til DR Sportens artikel om de mange nye danske rekorder.

DSC_1861 (1)

Lisa Brix til den nyligt afholdte Universiade. Foto: Bjørn Nyholm.

Lisa Brix følger op på historien ved i dag til et optaktsstævne mod DM på Østerbro Stadion at kaste over den nu tidligere danske rekord på 56.00 meter med et kast på 56.04 meter, med følgende serie, der er ny PR.

56.04 - X - 54.00 - X - 54.27 - 54.76.

Hendes tidligere PR var 55.96 meter fra i år også.

Lisa Brix er netop hjemvendt fra at have deltaget ved Universiaden i Napoli.

Begge kastere planlægger at deltage ved det kommende senior DM i Esbjerg den 26-27. juli.

Vi har fået denne historie, og får snarest tilsendt den fulde resultatliste fra stævnet, hvor det forlyder, at der var flere flotte præstationer. Når vi har den tilføjer vi den her.

© Copyright Dansk Atletik Forbund