Loading...

Arkivfoto. Foto: DECA Text&Bild

HØJDESPRING

Janick Klausen fortsætter med at vise storform

19. juli 2019 · Christian Jørn

Janick Klausen fortsætter sin formidable sæson. For kort tid siden slog han den længe ventede danske rekord i højdespring med et spring på 2.28 meter, og fredag aften sprang han så sit næsthøjeste spring nogensinde med 2.25 meter ved Bühler Hochsprung-Meeting. 

Det var lang tids vedholdenhed der gjorde det muligt at slå den danske rekord. Det 2.28 meter spring var i følge Klausen ikke et spring han overhovedet havde forventet på det tidspunkt, da ham og hans trænere havde lavet ændringer i træningsmetoderne kort forinden. Ændringer, der ikke burde gøre det muligt at springe så højt så tidligt.

Med et så overraskende spring forbløffede han sig selv og alle andre, og hvad folk tænkte var muligt tilbage i 2011 ved hans hidtil bedste sæson, skete nu - han slog den danske rekord. Nu skriver han selv historien, og næste kapitel er nu et VM-krav der lyder på 2.30 meter og som skal klares senest den 6. september 2019. Det håber og mener Janick Klausen er realistisk.

Janick Klausen _DSC_3439

Arkivfoto. Foto: DECA Text&Bild

Klausen vandt Bühler Hochsprung-Meeting i 2.25 meter. Alle højder til og med 2.22 meter blev klaret i første forsøg, og 2.25 meter i andet forsøg. Han forsøgte sig på VM-kravet 2.30 meter, men det skulle ikke være denne gang.

 

Næste sigte er Senior DM i Esbjerg i næste weekend for højdespringeren. Her ser han dog ikke ud til at få nævneværdig konkurrence om topplaceringen på podiet med den næstbedste seedede atlets 1.87 meter. Træningskammerat, Jonas Kløjgaard Jensen, stiller ikke op til DM.

 

LINKS

© Copyright Dansk Atletik Forbund