Loading...

Annesofie Hartmann Nielsen i aktion i finalen i diskoskast til EM U20. Foto: DECA Text&Bild

EM U20

Danskere imponerer ved EM U20. Følg med her.

20. juli 2019 · Christian Jørn

EM U20 i Borås i Sverige er i fuld gang, og nu har fem ud af syv atleter været i aktion siden europamesterskabet startede i torsdags.

Med et syv personer stort hold sendt afsted er der danske farver i gang de fleste dage i Borås, og Lise Lotte Jepsen sørgede ved at komme i finalen i hammerkast for at også lørdag har danske farver i aktion på stadionet i Borås. 

Søndag har vi de sidste to danskere i aktion, som er på 5000m.

 

FEM DANSKERE HAR VÆRET I AKTION 

Første to danskere i aktion til EM U20 var Tobias G. Larsen på 100m sprint, og Annesofie Hartmann Nielsen i diskoskast. Det lykkedes begge danskere at kvalificere sig videre til hhv. semifinalen med en 4. plads (Q) i sit heat med 10.91 (-0.8) sek. og et kast på 49.94 meter.

Tobias G. Larsen skulle allerede senere samme dag i semifinalen, hvor han løb 10.84 (1.2) sek. som blev til en 8. plads i sit heat, og dermed endestationen for den hurtige U20 sprinter.

Annesofie Hartmanns skulle dagen efter, fredag aften, følge op på sin kvalifikation og viste i finalen i diskoskast med 50.53 meter og en 7. plads at hun er rigtig godt kastende for tiden. Hun er ved den kommende weekends Senior DM i Esbjerg medaljekandidat i kvindernes diskoskast.

Annesofie Hartmann NIELSEN_ 999_6127

Annesofie Hartmann Nielsen i aktion i finalen. Foto: DECA Text&Bild.

Torsdag skulle vi først se William Devantier i aktion på 800m, der her løb ny sæsonbedste med 1.52.30 min. der desværre ikke rakte til finalen.

 

Efter William skulle Lise Lotte Jepsen i aktion i hammerkast. Her imponerer hun med ny dansk U20 ungdomsrekord, og fulgte man livestreamen (kan desværre ikke finde link der kan henvise det) kunne man tydeligt se begejstringen. Video af kastet er nedenfor. Lise Lotte Jepsen kaster helt ud til 61.10 meter, der var 4. bedste kast i indledende runde og kvalifikation (Q) til finalen lørdag aften kl. 18.44.

 

Sophie Søefeldt var sidste dansker i aktion på 3000m, hvor det desværre blev til en DNF. Vi har ikke hørt årsagen.

Søndag skal vi se Alexander Tengblad Nikolaisen og Laura Valgreen Petersen i aktion på 5000m.

 

LINKS

© Copyright Dansk Atletik Forbund