Loading...

KUGLESTØD

Odense Atletik flytter atletikken ud af stadion med nyt forsøg

02. august 2019 · Christian Jørn

Det skete i Berlin i sommeren 2018 til EM i atletik, og nu sker det i Odense i Kongens Have. Atletikken flyttes ud til folket. Eller i hvert fald en mindre del af den gør.

Hos Odense Atletik gør man i dag et forsøg med at flytte atletikken ud til folk frem for at forvente folk kommer til atletikken. Man afholder det navngivne “Kuglestødsshow i Kongens Have” i forbindelse med et af Odense Atletiks fredagsstævner. Det er første gang Odense Atletik i nyere tid begiver sig ud i sådanne et anderledes setup.

Man flytter derfor disciplinen ud i hjertet af Odense i en offentligt nemt tilgængelig park.

Screenshot 2019-08-02 15.21.48

 

Der er udover kuglestød følgende på programmet, som foregår på selve Odense Stadion.

4x100m, 800m, højdespring, stangspring, hammerkast og diskoskast.

Kuglestød foregår kl. 15.30 i Kongens Have og efterfølgende starter resten af disciplinerne kl. 17.30 på Odense Stadion.

 

1284284_G08_W01

Sådan så det specialbyggede kuglestødssetup ud under EM i atletik 2018.

 

ODENSE KOMMUNE BAKKEDE OP

Ifølge idékvinden fra Odense Atletik, Anna Mikkelsen, lod hun sig inspirere af, at man hos andre stævner i udlandet har forsøgt noget lignende. Hun gik derfor i gang med at undersøge mulighederne for at lave et eller flere elementer i Kongens Have, og her var det ideelle foreløbige valg kuglestød.

Det tog ifølge Anna ikke mange opkald førend Odense Kommune og de andre respektive myndigheder var med på idéen, hvorfor de valgte at gå videre med det.

Af praktiske tiltag har de fået en tømrer til at bygge en kuglestødsring, samt fået opsat afskærmning i Kongens Have omkring konkurrencen.

Anna fortæller, at det her enkelte forsøg med at flytte atletikken uden for stadion lidt skal ses som et forsøg, og skal ses som en test af om det praktisk fungerer fint i en test forud for måske at gøre mere af det i fremtiden.

 

RELEVANTE LINKS

Stævneside

Facebookevent

© Copyright Dansk Atletik Forbund