Loading...

Anna Emilie Møller er en blandt mange spændende starter over de kommende dage. Her fra EM Hold i Kroatien i weekenden hvor hun sejrede på 3000m og 1500m. Nu løber hun 3000m Forhindring ved Diamond League i Birmingham.

FØLG MED I KONKURRENCEATLETIKKEN

Følg med i nogle spændende kommende dage

14. august 2019 · Christian Jørn

August måned er for mange afslutningen på udendørs sæsonen hvad angår stadionatletikken. Enkelte bruger september måned også. Med et nu afholdt DM der blev flyttet fra august til juli er august en lidt mere åben måned end sædvanligt hvor mange har fokus rettet mod DM. Det skaber muligheder for mange i august måned. Samtidig har vi et VM sent på sæsonen i oktober måned som enkelte har kvalificeret sig til og andre fortsat forsøger at kvalificere sig til. Her er kvalifikationsfristen den 6. september 2019.

August måned er altså en aktiv måned, og hvor enkelte trækker i landsholdstøjet, så er andre ude selv og konkurrere i jagten mod at få en god præstation til at blive til et godt resultat også. 

Vi forsøger her at holde dig opdateret på lidt der sker i de kommende dage og over weekenden. Der er nemlig en masse spændende aktiviteter igang.

 

NICK ROSTGAARD LØBER I FINLAND EFTER EN GOD TID

Kronologisk starter vi med i aften. I aften konkurrerer Nick Rostgaard ved OULUN TÄHTIKISAT på 1500m kl. 19.20. Hans sidste to løb har han selv kontrolleret taktisk flot. Det var til DM og til EM Hold, hvor resultatet begge steder var en 1. plads i hhv. 3.55.54 min. og 3.54.97 min. I dag forsøger Nick at gå efter en god tid. Der er pace til 1000m på 58 sek./omgang.

Nick løber måske igen i Belgien den 24. august.

WEBSITE / PROGRAM / STARTLISTER / RESULTATER / INSTAGRAM

Nick (1)

Nick Rostgaard fra EM Hold hvor han selv gjorde løbet taktisk langsomt og dermed løb sig klogt til en flot sejr. Foto: Christian Jørn. 

Nick 2

 

Nick Rostgaard tog selv fronten til start på 1500m'eren ved EM Hold, og styrede tempoet så det passede ham. Foto: Christian Jørn.

 

BUBE MED TO LØB I INDEVÆRENDE UGE

En anden kendt mellemdistanceløber der også løber for at resultatet konverteres til en god tid er Andreas Bube. I weekenden løb han en taktisk sejr hjem for landsholdet til EM Hold. Nu går han efter en hurtig tid.

Bube (3)

Bube ved EM Hold. Foto: Christian Jørn.

Andreas Bube forsøger for tiden at kvalificere sig til VM i oktober måned. Kvalifikationskravet er en tid på 1.45.80 min. eller hurtigere, eller en ranglisteplacering i Top 48 på en renset liste. Pt. har nr. 48 en tid på 1.46.33 min. og Bube har en tid på 1.46.58 min. og er på tidspunktet for dette skriv den 8. atlet uden for ranglistens Top 48.

M 800m _51325 Bube (1)

Andreas Bube ved Folksam Grand Prix Karlstad tidligere i år hvor han løb 1.47.72 min. Foto: DECA Text&Bild.

Bube løber torsdag aften kl. 18.25 ved 2. MEMORIAL WIESLAWA MANIAKA i Polen, hvor Marcin Lewandowski også er i feltet, og hele seks løbere i det 12 mand store felt har hurtigere sæsonbedste end Bube så han får et godt felt at løbe med. Hidtil har Bube ikke været så heldig med felterne i denne sæson. I weekenden løber han igen 800m i Luxembourg.

2. MEMORIAL WIESLAWA MANIAKA / POLEN

WEBSITE / STARTLISTER / FACEBOOK

 

Torsdag aften samles flere også til et af sæsonens sidste TRACKS løb, der nu er i Viborg. Startlister til TRACKS kan ses her.

 

MIKKEL DAHL-JESSEN LØBER FORHINDRING MED JAKOB DYBDAL ABRAHAMSEN

Flere danskere stiller fredag aften til start ved Folksam Grand Prix i Göteborg i Sverige. Det er Grand Prix'ets sidste udendørs stævne i 2019.

Flere stiller op på deres sædvanlige distancer, men især én atlets valg af distance står ud. Mikkel Dahl-Jessen, der i weekenden blev nr. 2 ved 3000m’eren til EM Hold i ny PR med 8.03.95 min. forsøger sig med en ny distance. Han løber i samme felt som Jakob Dybdal Abrahamsen på 3000m Forhindring. Tidligere har Mikkel Dahl-Jessen forsøgt sig med distancen men det har været én enkelt gang til et DT Kvalifikationsstævne, hvor han løb for placeringen. Nu er det for tiden og for at se hvad han kan og for at snuse til forhindringsløbsdisciplinen. Det gør han sammen med rutinerede Jakob Dybdal Abrahamsen.

Mikkel (1)

Mikkel Dahl-Jessen til EM Hold efter han havde sat ny PR på 3000m. Foto: Christian Jørn.

Dybdal (1)

Jakob Dybdal efter 3000m Forhindring til EM Hold. Nu løber han samme distance til Folksam Grand Prix med Mikkel Dahl-Jessen. Foto: Christian Jørn.

Christoffer Boll og Mikael Johnsen løber 1500m, og Christian Clausen, Josefine Rytter, Mille B. Olesen og Dagmar Fæster Olsen løber 800m. Jannick Bagge er med i trespring. Lisa Brix kaster diskoskast.

 

LISA BRIX FORTSÆTTER SÆSONEN

Da diskoskaster, Lisa Brix, ved DM i Esbjerg fik tilbuddet fra sin træner om at hun kunne stoppe sæsonen og få en velfortjent pause var det en resolut Lisa, der svarede at hun bestemt ikke var færdig med sæsonen. Det viste hun ved ugen efter at kaste ny dansk rekord med 57.11 meter i Portugal.

DSC_2800

Lisa Brix ved Universiaden tidligere i år. Foto: Bjørn Nyholm.

Nu stiller Lisa Brix sig fredag klar i kasteringen igen, her ved fredagens Folksam Grand Prix i Göteborg. 

WEBSITE / PROGRAM / STARTLISTER MAIN PROGRAM / STARTLISTER PRE/AFTER PROGRAM

 

 

KARSTOFT FORTSÆTTER SIN TILBAGEVENDEN

Ida Karstoft blev skadet med en fiberskade i baglåret i juni måned. Man kan godt sige, at hun er tilbage allerede nu da hun satte sin andenbedste tid nogensinde på 200m i Belgien for nylig. Ida fortalte ved EM Hold i weekenden at hendes nuværende form mere er baseret på genoptræning end træning og hun virkelig ser ind i en interessant tid når hun får mere træning.

Lisa

Ida Karstoft efter 200m til EM Hold. Foto: Christian Jørn.

Al fokus er i den kommende tid på VM i Doha med stafetholdet, men i weekenden forsøger hun individuelt at løbe en god 200m. Det sker ved MEETING VOR MOON i Leuven i Belgien.

WEBSITE / STARTLISTER / PROGRAM

 

HARTLING PRØVER AT FORTSÆTTE STIME

Nicolai Hartling er inde i en rigtig god stime. Efter at have haft en amerikansk sæson i første halvår, så fortsætter han nu sin europæiske sæson. Ved CAG viste han hvor han var, og ved weekendens EM Hold satte han ny dansk rekord på 400m Hæk med 50.01 sek. Hartlings tidligere danske rekord var 50.02 sek., så han havde troet at skulle han slå den danske rekord var det med en tid på under 50 sek. Marginen på 2/100-dele ramte han altså.

Hartling 2

Hartling under opvarmningen inden han satte ny dansk rekord på 400m Hæk til EM Hold. Foto: Christian Jørn.

I weekenden forsøger Hartling igen at præstere, og er alle forhold gode bliver det spændende at se hvad det kan blive til.

Det er ved lørdagens OZB-MEETING i Schweiz, hvor Gustav Lundholm Nielsen også deltager. Det er så, modsat Hartling, på den flade 400m.

Gustav

Gustav Lundholm Nielsen til EM Hold. Foto: Christian Jørn.

Gustav Lundholm Nielsen slog PR til EM Hold i weekenden. 

WEBSITE / STARTLISTER / PROGRAM / FACEBOOK

 

ANNA EMILIE MØLLER LØBER DIAMOND LEAGUE I BIRMINGHAM

Anna Emilie Møller lader til ikke at stoppe sin formidable sæson der i år kulminerer ved VM i Doha. Inden da løber hun ved Diamond League i Birmingham på sin primære distance, 3000m Forhindring. Der sker på søndag kl. 15.55. Det er på den distance hun tidligere i år satte U23 europarekord med 9.24.21 min.

WEBSITE / STARTLISTER OG RESULTATER / PROGRAM

 

Anna (1)

Anna Emilie Møller efter 3000m'eren til EM Hold. Foto: Christian Jørn.

 

FØLG MED I NM U20 I KRISTIANSAND PÅ ATLETIK TV

Vi går videre fra én landsholdskamp til en anden landsholdskamp. Efter Danmark i weekenden ved EM Hold sikrede holdet bronze, så skal det danske U20 hold i samarbejde med Island forsøge at præstere flot til NM U20 i Kristiansand. Det danske hold kæmper i kombination med flere islændinge mod de andre nordiske lande i en holdkamp.

Atletik TV dækker NM U20 over weekenden.

LANDSHOLD / WEBSITE / PROGRAM / LIVESTREAM / RESULTATER

 

Tazana

Tazana Kamanga-Dyrbak deltog ved EM U20, ved EM Hold og nu skal han i den kommende weekend også deltage ved NM U20. Han overtager en af dagens Dansk Atletiks Instagram så man kan følge med i livet 'behind the scenes' på en sådanne tur. Foto: Christian Jørn.

 

ANDRE BEGIVENHEDER HERHJEMME I WEEKENDEN

Weekenden byder på en masse andre spændende begivenheder herhjemme ligeså. Sparta afholder Sparta Copenhagen Games begge dage hvor der især er interessante starter på den sjældent løbede 150 meter distance. Her stiller blandt andre den danske mester på 100m meter Frederik Schou-Nielsen op.

Schou

Frederik Schou-Nielsen ved EM Hold. Foto: Christian Jørn.

 

DM MASTERS OPEN I HVIDOVRE

Ude i Hvidovre er der DM Masters Open mastersstævne med rekordstor deltagelse med 250 deltagere fra 68 klubber og 8 lande. Arrangørklubben, Hvidovre AM, skriver på deres hjemmeside, at “2019-udgaven bliver et interessant pejlemærke for i hvilken retning vores DM Masters skal udvikle sig. Skal vi arbejde hen mod, at det i endnu højere grad bliver tilgængeliget for vores omverden i national og/eller international kontekst?”.

 

DM I 100 KM ULTRALØB OG DM I KORT TRAIL I DEN KOMMENDE WEEKEND

På trail- og ultrascenen er det også en aktiv weekend. I Kolding vil trailløbet “RACEDAYS TRAIL RUN” indeholde DM Kort Trail også, og i Viborg afgøres DM på 100 km.

 

Følg med løbende på siden her, hvor vi forsøger at opdatere med relevante begivenheder med dansk deltagelse.

> FØLG MED HER: LIGE NU: Aktuelt i dansk atletik

© Copyright Dansk Atletik Forbund