Loading...

Foto af Ultrastafetlandsholdet ved Viborg 24 timers stafetløb.

ULTRALØB

Danmarksmestre fundet på DM 100 km ultraløb

19. august 2019 · Christian Jørn

Dm 100 km 2019 blev løbet som en del af Viborg 100 km lørdag den 17. august. Der blev samtidig holdt åbent 24 timers løb samt stafet på 24 timer.

Der var 23 deltagere til start efter at der var indløbet et par sidste øjebliks afbud pga. skader, derudover var der 6 der løb 100 km udenfor DM.

Der blev lagt fra land i et rimeligt højt tempo på den næsten helt flade 5,71 km lange rute, der skulle løbes 17,5 gange. Måske også for hurtigt for nogle af deltagerne.

Vejret var blæsende og lidt regnfuldt i starten, det blev dog meget bedre i løbet af dagen og endte med at være optimalt ultraløbe vejr.

Alt i alt en rigtig god dag omkring Viborg Søndersø, med masser af tilskuere der heppede og opmuntrede løberne rundt på ruten, lyder det fra arrangør, Bjarni Rom-Jensen.

 

Landsholdskoordinator, Peter Leisted Bøgevig og landstræner, Jesper Kenn Olsen, fra ultralandsholdet beretter følgende om mesterskabet.

 

DM 100 KM

På 100 km for herrer forbedrede ultralandsholdsløber 35-årige, Brian Arreborg Hansen, ruterekorden med over 20 minutter, og sejrede i tiden 7 timer og 22 minutter.  2. pladsen besattes af en tidligere landsholdsløber, 54-årige Poul Petersen, som viste høj klasse ved at løbe 2. pladsen hjem i et meget veldisponeret løb, hvor han længe lå omkring nr. 5 i feltet, men viste at det netop er de sidste 40 km, som afgør den type løb. Bronze gik til Steffen Wirenfeldt Karlsson, som med tiden 8 timer og 17 minutter var 55 minutter efter Brian Arreborg og 17 minutter efter Poul Petersen.

 

Kvindernes løb blev vundet af Katja Bjerre i tiden 9 timer og 7 minutter efter et meget jævnt disponeret løb. Med en tid kun 7 minutter fra landsholdskravet kan hun snart blive relevant for ultralandsholdet.

 

24 TIMERS LØB

På 24 timersdistancen, som ikke var DM, sejrede hos kvinderne Lisbeth Billeskov Hansen med 199,85 km, og hun har dermed fornyet sin kvalifikation til ultralandsholdet. Hos mændene sejrede Michael Rasmussen med 205 km - knap 15 km fra landsholdskravet.

 

At der bliver præsteret godt af ultraløberne er ikke nogen tilfældighed. Gennem de seneste år har ultralandsholdet bevæget sig op i verdenseliten, og således fik Danmark sølv ved Europamesterskaberne i 24 timers løb sidste år. I år er sæsonen startet ved  at blive Nordiske Mestre i 6 timers løb ved stævnet i Finland, hvor Danmark stod øverst på skamlen for både mænd, kvinder og kvindehold.

 

SAMLING AF ULTRALØBSDISTANCERNE

Siden da er landevejsdistancerne 50 km, 100 km, 6 timer og 24 timersløb blevet samlet til "Danmarks Ultralandshold". Vi er glade for at Dansk Atletik har lyttet til vores ønske om dette, og det styrker området ved at give os muligheden for at arbejde endnu mere målrettet med talenterne og sikre, at de får så god opbakning som muligt!

 

ULTRALANDSHOLDET SAMLEDES I STAFETLØB

Et eksempel var weekendens ultralandsholdsstafet, hvor ni løbere fra ultralandsholdet dystede med mere rutinerede stafethold ved stævnet i Viborg. Målet var at udbygge holdånden og samarbejdet imellem dem, som er egenskaber der kendetegner de førende hold i ultrasporten.

Det lykkedes over forventning. Ikke kun vandt holdet mix-stafetten, men også i konkurrence med hold som alene havde mænd på holdet sejrede de tre kvinder og seks herrer med over én omgang ned til de næste hold, efter en solid kamp døgnet igennem.

Ultralandsholdsstafet ,  Klaus Pirker , Helle Blak , Kim Hansen [forreste Række ]; Jesper Kenn Olsen , Christina Shifris , Carsten Friis , Jane Skov , Heine Laursen [bagerste Række ].

Ultralandsholdsstafet. Forreste række: Klaus Pirker, Helle Blak, Kim Hansen. Bagerste række: Jesper Kenn Olsen, Christina Shifris, Carsten Friis, Jane Skov, Heine Laursen.

 

KOMMENDE MÅL ER VM 50 KM I RUMÆNIEN

Næste mål er VM på 50 km i Brasov, Rumænien, om knap to uger. Derpå VM i 24 timersløb i Frankrig i oktober.

Løberne viste gode takter til landsholdsstafetten og virker klar på opgaven. Når det gælder landsvejsløb på ultradistancerne, så har Danmark et hold, som hører til blandt de bedste.

 

OPDELING MELLEM ULTRALØB OG TRAIL/BJERGLØB

Tidligere var også trail- og bjergløb samlet i forening med ultraløb, men er nu blevet til “Traillandsholdet”. De to ting er blevet adskilt.

© Copyright Dansk Atletik Forbund