Loading...

Kojo Musah fra Copenhagen Athletics Games. I weekenden løb han på samme stadion på Østerbro 150 meter og dette i ny dansk bedstenotering. Foto: Christian Jørn.

FØLG MED I KONKURRENCEATLETIKKEN

Kojo Musah med dansk bedstenotering på 150 meter under aktiv atletikweekend

19. august 2019 · Christian Jørn

Weekenden bød på mange spændende begivenheder, både i indland og udland. Her runder vi kort de danske præstationer på stadion. For at læse om den store landsholdskamp til NM U20 så gå til denne artikel. Her nedenfor berettes om enkeltpræstationer. 

> LÆS OGSÅ: “Ungdommen samler vigtig erfaring ved Nordiske Mesterskaber for U20

 

KOJO MUSAH MED NY DANSK BEDSTENOTERING PÅ 150 METER

En af begivenhederne herhjemme var Sparta Copenhagen Games, hvor der blev løbet den meget sjældne 150 meter distance. Her satte Kojo Musah ny dansk bedstenotering på distancen. 

150 meteren er en sjældent løbet distance, især for seniorer. Det er en distance, hvor der ikke noteres danske rekorder, men danske bedstenoteringer. Differentieringen er formel. En bedstenotering vil ligesom en officiel dansk rekord betyde, at ingen i Danmark nogensinde har løbet en hurtigere registreret tid på distancen.

Flere danske seniorer havde fundet vej til 150 meteren til Sparta Copenhagen Games, der blev afholdt lørdag og søndag. Disciplinen havde både indledende løb og finaleløb for herrerne, og direkte finale for kvinderne.

Den nykårede danmarksmester på 100m, Frederik Schou-Nielsen, havde inden weekendens løb bedstenoteringen på 150 meter med 15,83 sek. (0,9) fra samme stævne i 2018.

Ved dette års udgave af stævnet løb Kojo Musah 15,65 sek. (-0,6), endda i modvind, og er dermed nu den dansker der nogensinde har løbet hurtigst på 150 meter distancen. Andreas trajkovski blev 2’er med 16,04 sek. og Frederik Schou-Nielsen 3’er med 16,09 sek.

CAG_2019_Christian _Jørn _20190629-61

Kojo Musah under Copenhagen Athletics Games. Foto: Christian Jørn.

Det var på andendagen af stævnet, at der blev løbet 150 meter distancen. På førstedagen løb Kojo Musah 10,47 sek. (-0.4) på 100m, der er blot 1/100 sekund fra hans personlige rekord.

På 100m'eren så vi også et comeback til skadesplagede Emil Mader Kjær, der flot er kommet tilbage og her tangerede sin PR på 10,62 (-0.4).

Den dansker rekordindehaver på 100m hæk, Mette Graversgaard, løb sig til en 1. plads på kvindernes 150 meter med 17,78 sek. (-0.3).  

Mette G

Mette Graversgaard under EM Hold. Foto: Christian Jørn.

Danmarksmesteren på 100m hæk, Thea Haahr, præsterede også rigtig flot med to meget stabile løb på 100m, ved i indledende heat at løbe 13,54 sek. (1,4) og i finalen at løbe 13,55 sek. (0,7). Hendes PR er 13,51 sek. (0,7) fra i år.

Thea Ha

Thea Haahr under EM Hold. Foto: Christian Jørn.

MATHILDE KRAMER ER ‘BACK ON TRACK’

Atletik er tit en historie om både medgang og modgang. Efter en succesrig første halvdel af sæsonen med det danske kvindelige stafetlandshold på 4x100m så Mathilde Kramer sig nødsaget til at tage en ufrivillig pause med noget lidt udefinerbart i baglåret. Tilbage i starten af juli skrev hun følgende til os:  

“Jeg har problemer med mit baglår. Eksperterne har svært ved at sætte en finger på hvad det er, men jeg har ondt, især når jeg sprinter. Der arbejdes lige nu målrettet og i tæt samarbejde med behandlere og Team Danmark på at blive klar hurtigst muligt. Jeg bliver nok desværre ikke klar til DM, men forhåbentligt til landskampen og ellers ihvertfald VM.”

Kramer (2)

Mathilde Kramer under Copenhagen Athletics Games. Foto: Christian Jørn.

Mathilde Kramer er nu tilbage igen, efter at have kæmpet sig gennem modgangen. Ved Sparta Copenhagen Games løb hun 100m 11,71 sek. (1,5).

Med nu hende retur på banen igen og Ida Karstoft ligeså, så ser det lovende ud for en fuld bruttotrup på 4x100m frem mod oktober måneds VM i atletik i Doha.

Præstationer Sparta Copenhagen Games

 

 

IDA KARSTOFT I AKTION I BELGIEN

Ved Meeting Voor Mon i Belgien var netop Ida Karstoft i aktion. Her løb hun 24,01 sek. Ved sidste weekends EM Hold sagde hun, at hun nu mere er i gang på baggrund af genoptræning end reel træning, men at det giver hende noget at være i aktion igen til konkurrencer og at det er vigtigt at komme på banen igen. 

Præstationer Meeting Voor Mon

Ida K

Ida Karstoft under træningsdagen til EM Hold. Foto: Christian Jørn.

ANNA MØLLER LØBER ANDENBEDSTE TID PÅ 3000M FORHINDRING

Anna Emilie Møller fortsætter en formidabel sæson med en sidste test inden det kommende VM i atletik i Doha senere på året.

Ved Diamond League stævnet i Birmingham løb hun sin andenbedste tid på 3000m forhindring med 9.26,96 min., der blot er få sekunder fra hendes egen U23 europarekord og PR fra i år på 9.24,21 min.

Præstationer Diamond League Birmingham

Anna M

Anna Emilie Møller under 1500m'eren til Copenhagen Athletics Games. Desværre har vi ingen billede fra Diamond League stævnet i Birmingham. Foto: Christian Jørn. 

NICOLAI HARTLING OG GUSTAV LUNDHOLM NIELSEN SAVNEDE ATMOSFÆREN FRA EM HOLD HVOR DE BEGGE SATTE PR

Nicolai Hartling skulle i denne weekend forsøge at følge op på hans toppræstation fra EM Hold i Kroatien i sidste weekend hvor han satte ny dansk rekord på 400m hæk med 50,01 sek.

Ved OZB-MEETING i Schweiz løb han 50,44 sek.

Hartling

Nicolai Hartling inden 4x400m'eren til EM Hold. Foto: Christian Jørn.

Gustav Lundholm Nielsen deltog også og løb 48,19 sek. på 400m.

Der manglede lige det sidste her i Schweiz men to sejre blev det til. 50,44 sek. og 48,19 sek. får vi. Gode forhold, men svage felter og ikke atmosfære som i Kroatien (red.: ved EM Hold)”, lyder det fra Nicolai Hartling.

Gustav (1)

Gustav Lundholm Nielsen ved EM Hold. Foto: Christian Jørn. 

JANNE NIELSEN I AKTION I FRANKRIG

Danmarksmesteren i trespring, Janne Nielsen, har haft en aktiv sæson indtil videre med mange stævner. Sidst var i sidste weekend ved EM Hold i Kroatien hvor hun med en podieplacering og en 2. plads i trespring skaffede Danmark værdifulde 11 point i holdkonkurrencen.

Nu var hun så i aktion ved Motonet GP 2019 Espoo i Finland, der er et finsk elitestævne. Her sprang hun 13,60 meter (2,2). 

CAG_2019_Christian _Jørn _20190629-78

Janne Nielsen med træner, Lars Nielsen, ved Copenhagen Athletics Games. Foto: Christian Jørn.

Janne og hendes træner, Lars Nielsen, arbejder på at få hende til start i Spanien den 6. september til et stævne, men det er ikke på plads endnu.

Præstationer Motonet GP 2019 Espoo

 

 

LISA BRIX MED NÆSTBEDSTE KONKURRENCE NOGENSINDE

Flere danskere var i aktion ved fredagens Folksam Grand Prix i Göteborg. I hovedprogrammet var dog kun diskoskaster, Lisa Brix, der kastede 56,26 meter som bedste kast og dermed viser fortsat stor stabilitet efter hun for nyligt i Portugal kastede ny dansk rekord på 57,11 meter.

Præstationer Folksam Grand Prix Göteborg

Lisa Brix _8713_1

Lisa Brix ved Folksam Grand Prix Göteborg. Foto: DECA Text&Bild.

 

DM MASTER I HVIDOVRE MED REKORDSTOR DELTAGELSE

DM MASTERS blev afgjort i Hvidovre hos Hvidovre AM. Med rekordstor deltagelse med 250 deltagere fra 68 klubber og 8 lande var det et masterstævne der giver genlyd i det danske miljø for mastersatletik.

Det er første gang, at DM for Masters har været åbent for alle.

Præstationer DM Masters Open 2019

© Copyright Dansk Atletik Forbund