Loading...

Fra EM Hold i Kroatien, hvor begge seniorstafetlandshold også stillede op. Foto: Christian Jørn.

STAFETSATSNING

Begge stafetlandshold til start ved Diamond League Paris

21. august 2019 · Christian Jørn

I dansk sprint er der for tiden og fremadrettet en satsning på stafetten. 

> LÆS OGSÅ: Dansk sprint udvider stafetsatsningen for både kvinder og herrer

Kvinderne har vist sig på den helt store scene gentagne gange, og viser senere i år med deres deltagelse ved VM, at de har fået bygget noget op. Det samme er også nu ved at ske på herresiden. Det er først planlagt, at herrerne for alvor tager fat på satsningen til foråret, men der er allerede nu ved at ske nogle spændende ting på herresiden også. 

Helt konkret er begge seniorstafetlandshold til start ved lørdagems Diamond League i Paris den 24. august 2019.

Inden da mødes stafettrupperne onsdag eftermiddag på Ballerup Stadion ved en samling.

Hos kvinderne tager fem afsted til Paris. Det er Astrid Glenner-Frandsen, Mette Graversgaard, Louise Østergård, Mathilde Kramer og Ida Karstoft. 

Hos herrerne er det Tazana Kamange-Dyrbak, Frederik Schou-Nielsen, Kojo Musah, Albert Ranning og Andreas Trajkovski, der tager til Paris.

Danmarksrekordholderen på 100m, Kristoffer Hari, har været småskadet, men er nu mere eller mindre klar igen, og er rejst tilbage til college i USA, hvor han studerer i disse år. Det er endnu uafklaret hvordan og om det lader sig gøre for ham at indgå i en stafetsatsning i Danmark i forhold til at han studerer i USA.

 

DANMARKSMESTER PÅ 100M FORKLARER I MINISERIE HISTORIEN BAG STAFETLANDSHOLDET

Stafetlandsholdet har i nyere tid en ret kort historie. Det var først i april 2018, at både herrerne og kvinderne blev introduceret for begyndelsen på hvad der nu omtales som en stafetsatsning.

I en miniserie med uddrag fra et længere interview med årets danmarksmester på 100m for herrer, og aktiv på det danske herrestafetlandshold for 4x100m, Frederik Schou-Nielsen, hører vi i de kommende dage på Dansk Atletiks Facebookside mere til historien bag stafetlandsholdene og lidt om hvad planerne er fremadrettet. Hør første del af interviewet nedenfor.

EM_Hold _Kroatien _20190809-48

Frederik Schou-Nielsen har i nogle interviews sat et par ord på, at stafetholdene skal til Diamond League og hvordan det er.

Her er første del af et interview med ham.

 

Lørdag vil vi bringe et uddrag af interviewet med ham hvor han forklarer om især udviklingen for herrelandsholdet. Efter Diamond League vil vi bringe et uddrag hvor han forklarer om hvad noget af planerne er nu, sådan som han har fået det beskrevet samt fortælle om hans egne overvejelser omkring at være en del af stafetlandsholdet.

© Copyright Dansk Atletik Forbund