Loading...

Emil Mikkelsen under træning ved EM Hold i august. Foto: Christian Jørn.

DISKOSKAST

Emil Mikkelsen kaster nutidens herrediskoskast ind i historiebøgerne

24. august 2019 · Christian Jørn

Dansk diskoskast er inde i en god tid. Kathrine Bebe kastede i år dansk rekord først med 56,21 meter, hvorefter Lisa Brix forbedrede den efterfølgende til 57,11 meter. Nu har herrerne, og specielt én herre, vist at herrerne også vil lege med hvad angår at kaste historisk langt. Emil Mikkelsen kastede ved "God Vind” stævnet i Odense torsdag den 22. august det længste diskoskast af en dansk herre i 17 år med et kast på 59,37 meter. Emils nu tidligere PR var på 57,75 meter.

 

 

LÆS OM EMILS OPLEVELSE MED KASTET

Læs Emils egne ord om oplevelsen her.

"Torsdag eftermiddag ankommer jeg til stadion, vejret er dejligt, høj solskin med 25 grader, og der er vind at spotte på stadion. Jeg selv føler mig i hopla. Jeg har en god fornemmelse i kroppen, så jeg glæder mig til at kaste."

 

"JEG HAR EN GOD FØLELSE I KROPPEN"

"Kasteretningen bliver drejet efter de bedst mulige vindforhold, og så er konkurrencen klar til at begynde. Vi er en del til stede og stemningen er god. De første par kast er ikke fremragende, men de lander stadig på 56 meter. Jeg har en god følelse i kroppen og forsøger at give den lidt mere gas og det giver pote. Jeg står og ser diskosen blive ved med at svæve. Jeg når at tænke, at den er 60 meter ude den der, lige indtil jeg så hører jeg resultatet på 59,37 meter. Herefter løber jeg ud til min træner, Jørgen Halkjær, og giver ham en krammer." 

 

“HVILKEN FORLØSNING AF GLÆDE!”

"Hvilken forløsning af glæde jeg blev ramt af - så mange års hårdt arbejde og tålmodighed der nu udmønter sig - utroligt fedt! De næste par kast blev lidt for oversatsede, for mer vil ha mer!"

Serien var følgende: 56.57 - 57.72 - 59.37 - 58.11 - 57.03 - 56.34

 

 

NÅR TÅLMODIGHEDEN BETALER SIG

"Det er altid mega fedt at sætte PR, og jeg er virkelig glad for at ramme disse længder - det er virkeligt fedt!

Jeg har helt siden maj måned haft mange gode lange træningsforsøg og dermed haft en fornemmelse af, at der snart ville komme nogle rigtig lange kast. Jeg tænker, at det handler om flere ting, der skal gå op i højere enhed, såsom vejret, spændingen i kroppen, stemningen, tålmodighed og garanteret meget mere. Træningsresultaterne har set lovende ud, og det tyder på at jeg er i virkelig god form. Min træner, Jørgen Halkjær, har sagt til mig i noget tid “Emil du er i god form, nu skal vi bare have de lange kast frem”. Han sagde også i torsdags da han kom “jeg har en rigtig fornemmelse i dag Emil, det er diskosvejr - så jeg tror det kommer i dag!”

 

EM_Hold _Kroatien _20190809-10

Billede fra træningsdagen ved EM Hold i Kroatien. Foto: Christian Jørn.

 

INSPIRERET AF ET MILJØ I FREMGANG

"Det har været rigtig fedt at se Kathrine Bebe og Lisa Brix ligge og kæmpe om den danske rekord. Andreas Ellegaard og jeg har også ligget og kæmpet i efterhånden mange år, og nu har Casper Jørgensen også meldt sig ind i kampen, hvilket jeg synes er mega fedt og virkelig motiverende. Jeg tror også det er et spørgsmål om ganske kort tid før den danske rekord også hos mændene ryger. Den er på 61,30 meter, er fra 1977 og er nok den ældste danske rekord i atletik! Flere har været tæt på, og nu er vi tre der har ambitioner om at komme i nærheden af den og endda slå den!"

 

EM_Hold _Kroatien _20190809-26 (1)

Kasteteamet ved EM Hold i Kroatien tidligere i august. Emil Mikkelsen ude til højre, og tidligere dansk rekordindehaver for kvindeligt diskoskast, Kathrine Bebe, nummer tre fra højre. Foto: Christian Jørn.

 


DEN ÆLDSTE DANSKE INDIVIDUELLE SENIORREKORD ER DANSK DISKOSKAST FOR HERRER

Den danske rekord er 61,30 meter af Steen Hedegård kastet helt tilbage i 1977 for 42 år siden. Det er faktisk den ældste af de nuværende danske seniorrekorder set på individuelle præstationer. Den ældste danske rekord er en stafetrekord på 4x400m for kvinder tilbage fra præcis ét halvt århundrede siden i 1969 for 50 år siden.

 

LINKS

Resultater "God Vind" stævnet

© Copyright Dansk Atletik Forbund