Loading...

SuperHalfs: København, Prag, Valencia, Lissabon og Cardiff lancerer ny halvmaratonserie

07. september 2019 · Henriette Leth Nielsen

Fem af verdens førende halvmaratonløb lancerer lørdag eftermiddag ved international løbekonference i Prag en ny, international løbeserie; SuperHalfs.

Med den nytænkende halvmaratonserie er fem af verdens smukkeste løb gået sammen om at fremme løb, turisme og miljømæssig bæredygtighed i København, Lissabon, Prag, Valencia og Cardiff.

Når Copenhagen Half Marathon fejrer fem års fødselsdag søndag 15. september, er det ikke blot med et totalt udsolgt motionsløb, deltagelse af verdens allerhurtigste løbere og andet år med IAAFs guldcertificering. CPH Half er også kommet i særdeles fornemt selskab og har sammen med fire af verdens andre allermest attraktive halvmaraton netop lanceret ny international halvmaraton-serie SuperHalfs, der skydes i gang i 2020.

SuperHalfs fokuserer på høj kvalitet, turisme og stærkt miljøhensyn

Næste år vil ialt næsten 100.000 deltagere være klar til at løbe i de fem byer, der står bag det fælles projekt. SuperHalfs ønsker at give verdens løbere ny oplevelse med fokus på høj kvalitet af selve løbet, løb som rejsemål samt stærkt miljøhensyn.

Som SuperHalfs-løber får man adgang til en SuperRunner-oplevelse, herunder garanteret tilmelding, nem mulighed for at afhente startnummer, SuperHalfs merchandise, digitalt SuperRunner pas med stempel pr gennemført løb, en SuperMedal når alle fem løb er gennemført samt mulighed for at få sit navn på SuperHalfs’ Hall of Fame.

CPH Hals arrangørduo i form af Sparta og Dansk Atletik ser frme til SuperHalfs-samarbejdet:

”Med et udsolgt CPH Half i 2019, står vi med en fantastisk situation, men potentialet er endnu større. Gennem et samarbejde som Superhalfs kan vi styrker vores internationale profil yderligere og ramme ind den tendens, der tydeligvis er i at kombinere rejse- og sportsoplevelser. Vi har gennem de seneste år samarbejdet med byen om at skabe en kobling mellem vores events og København og med Superhalf vil vi netop have fokus på kvalitet, unikke rejseoplevelser og stemningen af København,” lyder det fra Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

”Da vi startede Copenhagen Half Marathon var det med en ambition om at etablere verdens bedste halvmaraton i København. Vi har taget store skridt i den retning, og med etableringen af SuperHalfs kommer vi nærmere målet. Vi forventer, at samarbejdet vil give løbere, tilskuere og København endnu større grund til at glæde sig til at tage del i vores løb, ” fortæller Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik.


Det nye tiltag bliver taget godt imod i den internationale løbebranche.

"Løbere er oftest både disciplinerede og fokuserede, mennesker der arbejder hårdt og gerne vil spille hårdt. Derfor er etableringen af en ny international serie af fem højkvalitets, halvmaratonløb, under SuperHalfs banneret, den perfekte måde at levere præcist, hvad hundreder af tusinder af løbere fra hele verden har søgt. De fem løb er blevet valgt blandt hundreder over hele kloden, men med de events der nu er samlet under ét banner, kan løbere stole på de fem SuperHalfs byer, der alle værner om de samme værdier. Det drejer sig bl.a. om kvalitet af organisation, miljøhensyn, kulturel påskønnelse, sundhed og fitness. Et virtuelt SuperHalfs-pas er en perfekt måde at illustrere relationen mellem løber og SuperHalfs by, ” fortæller TIM HUTCHINGS, tidligere olympisk langdistanceløber og i dag en af verdens førende tv-kommentatorer.

Superhalfs

SuperHalfs blev præsenteret lørdag 7. september ved international løbekonference i Prag. På billedet ses repræsentanter fra de fem løbsledelser (Jakob Larsen, direktør DAF , i midten).

De fem byer Lissabon, Prag, København, Cardiff og Valencia er fem store byer med hver et halvmaraton i verdensklasse. Byerne er valgt ud fra løbenes kvalitet, popularitet, placering og for deres bæredygtighedspolitik. Derudover foregår alle fem løb i historiske byer, og er alle bygget op omkring unikke og hurtige ruter. Alle fem løb har desuden et IAAF-stempel, og tre af byerne har for nylig været vært for IAAF World Half Marathon Championships, bl.a. København i 2014.

SuperHalfs giver løbentusiaster en unik mulighed for at planlægge et løbeventyr, hvor man bliver belønnet for sin indsats i form af eksklusive fordele. For at komme med til SuperHalfs skal man tilmelde sig et af SuperHalfs-løbene i 2020. Efter at have afsluttet det første løb på SuperHalfs-kalenderen, får deltagerne et særligt digitalt SuperPas, hvori man får et stempel efter hvert gennemført løb. Løberne har 36 måneder til at afslutte serien for at blive en SuperRunner.

SuperHalfs består af følgende fem halvmaratons:

EDP Lissabon Half Marathon - 22. marts, 2020
EDP Lissabon Half Marathon fejrer i 2020 sit 30-års jubilæum og er et af de mest populære løb i verden. Dets unikke rute begynder ved 25 de Abril Bridge, og det perfekte vejr samt løbets guldstempel fra IAAF tiltrækker tusinder af udenlandske løbere hvert år. Løbet er desuden en af de hurtigste halvmaraton i verden (verdensrekord fra 2010 til 2018) og garanterer deltagelse af nogle af verdens allerhurtigste løbere.
Løbet er en fantastisk mulighed for at løbe i en smuk by fuld af historie og med rigtig god mad.

Sportisimo Prag Halvmaraton - 28. marts 2020
Sportisimo Prag Halvmaraton er mere end 20 år gammelt og arrangeret af RunCzech, der ønskede at få tjekkerne til at komme ud og løbe – og gøre Tjekkiet til et gladere, sundere sted. For at cementere landets omdømme som et vigtigt løbecenter midt i Europa, bruger man den legendariske distanceløber Emil Zatopek som løbets ikon. Løbets mission har altid været at være så perfekt som muligt med en hurtig rute (Joyciline Jepkosgei satte kvindernes verdensrekord i 2017). Prag Halvmaraton har en fantastisk udsigt over byen med bl.a. kig til den ærefrygtindgydende Prags borg. Og så leverer løbet en festivalstemning, der gør begivenheden lige så populær blandt tilskuere som blandt. Endelig har løbet opnået IAAFs guldcertificering.

Copenhagen Half Marathon - 14. september 2020
Copenhagen Half Marathon blev grundlagt i 2015 og er blevet berømt verden over for sin kombination af en vanvittig hurtig rute, en cool & urban nordisk atmosfære samt et mildt og moderat varmt septemberklima. Alt i alt ideelt til at sætte hurtige tider. CPH Half 2019 har netop fået udsolgt, hvilket betyder at 25.000 er tilmeldt løbet. Deltagerne kommer fra mere end 100 forskellige nationer, som kan se frem til en enestående sightseeing-oplevelse gennem alle de centrale områder i København samt underholdning og tilskuere gennem hele byen, hvilket giver de fleste deltagere en følelse af at have gennemført meget mere end et løb.

Cardiff University Cardiff Half Marathon - 4. oktober 2020
Cardiff University / Cardiff Half Marathon er vokset til at blive et af de største og mest spændende landevejsløb i Storbritannien. Løbets flade, hurtige rute passerer alle byens flotte landskaber og ikoniske vartegn, herunder Cardiff Castle, fyrstedømme-stadionet, det historiske Civic Center og fantastiske Cardiff Bay. Tusinder af tilskuere hepper langs ruten i byen, der er berømt for sin sportslige lidenskab. Cardiff er en livlig hovedstad med unikke attraktioner, sportsstadioner i verdensklasse, pulserende underholdning, spisesteder ved vandet og tilsyneladende uendelige parkområder. Cardiff Half Marathon er vokset markant siden starten i 2003 og tiltrækker ikke færre end 27.500 løbere sammen med verdens hurtigste løbere.

Valencia Half Marathon Trinidad Alfonso EDP - 25. oktober 2020
Valencia Half-Marathon Trinidad Alfonso EDP er blevet verdens hurtigste løb og er blevet et ”can’t miss” løb i efteråret for både nationale og internationale løbere. De seneste to år har der været udsolgt til løbet. I 2017 blev kvindernes verdensrekord sat af Joyciline Jepkosgei i 2017 (1h04: 51) i Valencia, mens mændenes verdensrekord blev sat af Abraham Kiptum i 2018 (58:18) også i Valencia. For sjette år i træk var løbet Spaniens hurtigste halvmaraton. Hele byen er med i eventen og hepper på løberne hele vejen langs den flade og lynhurtige rute.

Yderligere information om SuperHalfs kan findes på superhalfs.comSH Logo

© Copyright Dansk Atletik Forbund