Loading...

De udtagne til VM i Doha, Qatar. Stafetlandsholdet 4x100m kvinder, Sara Slott Petersen, Thijs Nijhuis og Anna Emilie Møller.

VM DOHA

Ni atleter udtaget til VM i Doha, Qatar

07. september 2019 · Christian Jørn

Den 27. september til den 6. oktober er der VM i atletik i Doha, Qatar. Det bliver med ni danskere repræsenteret i fem discipliner.

De udtagne til VM er følgende:

 

  • 4x100m stafet for kvinder. Udtagne i bruttotruppen er Mathilde Kramer, Ida Karstoft, Louise Østergård, Mette Graversgaard, Astrid Glenner-Frandsen og Emma Beiter Bomme. De tager alle med på pre-camp og alle seks planlægges at komme med til Doha.
  • Sara Slott Petersen. 400m Hæk.
  • Anna Emilie Møller. 3000mF og 5000m. 3000mF’s indledende og finale er først, og så derefter begynder 5000m disciplinen. Derfor er det valgt at Anna Emilie Møller også forsøger sig med 5000m. Har også klaret kvalifikationskrav på 10.000m men den er fraprioriteret.
  • Thijs Nijhuis. Marathon.

 

RRDM10km -67

Thijs Nijhuis har fundet sit kald på landevejen og imponerede tidligere i år med VM kvalifikation på distancen. Her fra DM 10 km landevej i år som han vandt. Foto: Christian Jørn.

Stafet2 (1)

Det kvindelige 4x100m stafethold. Foto: Christian Jørn.

Anna Møller (1)

Anna Emilie Møller deltager både på 3000m Forhindring og 5000m. Foto er fra Diamond League Bislett Games, hvor hun slog ny U23 europarekord på 3000m Forhindring. Foto: DECA Text&Bild.

EM_Hold _Kroatien _20190810-40

Sara Slott Petersen fra EM Hold. Hun her i rigtig god form, hvilket hun viste ved weekendens Danmarksturneringen Finale i Odense, hvor hun løb ny PR på 400m (uden hække) på 53,49 sek. Foto: Christian Jørn.

Højdespringer, Janick Klausen, var med sit rekordspring på 2.28 meter også kvalificeret via ranking, og ville såfremt han tog med skulle inviteres officielt af det internationale atletikforbund. Janick Klausen og hans team har dog valgt, at han ikke stiller op. Ved DM i juli fik han på 2.30 meter forsøget et riv i baglåret, der gør at han nu ikke vil risikere yderligere skade ved at tage til VM. Det er muligt, at han kunne nå at blive klar, men det er vurderet, at skadesrisikoen er for stor. Janick satser i stedet nu på indendørs VM samt OL 2020.

Janick Klausen _7721_1

Janick Klausen under Nordenkampen 2019. Foto: DECA Text&Bild.

 

SIDSTE FORSØG 6. SEPTEMBER

To andre relevante atleter i en VM sammenhæng forsøgte fredag aften ved et European Permit stævne i Spanien, Meeting de Atletismo, at kvalificere sig på sidstedagen for fristen for kvalifikation. Den ene var Andreas Bube på 800m. En kvalifikation til VM krævede enten at han skulle løbe direkte kvalifikationskrav på 1.45,80 min. eller løbe sig bedre op i rankingen, hvilket ville kræve en tid på 1.46,04 min. eller hurtigere. Andreas Bube løb 1.46,95 min.

Bube (4)

Andreas Bube fra Folksam Grand Prix Karlstad tidligere i år. Foto: DECA Text&Bild.

Maja Alm forsøgte også. Det var på 5000m. En kvalifikation ville kræve en tid på 15.22 min. Maja Alm løb en flot ny PR på 15.35,81 min. i et løb hun selv beskriver som et løb hvor hun løb meget alene.

Maja Alm fra TRACKS i Odense den 30. august, hvor hun næsten løb op til sin PR på 5000m. Foto: Christian Jørn.

Ma

Maja Alm da hun havde sin debut på udendørs atletikbanen for landsholdet til EM Hold tidligere i år. Her på træningsdagen inden selve konkurrencedagene. Foto: Christian Jørn.

 

Elitechef, Bo Overgaard, fortæller, at den sportslige målsætning til årets VM er mindst én finaleplacering og én semifinaleplacering.

Der ønskes at atleterne får god erfaring ved et stort internationalt mesterskab udover at præstere til selve mesterskabet. VM er en steppingstone mod OL 2020 for mange, og OL 2024 også. Man vil gerne gøre det godt og få erfaringer med varmen. Elitechefen håber, at atleterne får god erfaring med at håndtere varmen i Doha, for i Tokyo kommer det også til at blive varmt.

EM_Hold _Kroatien _20190810-25 (1)

 

Elitechef, Bo Overgaard, fra EM Hold i år. Foto: Christian Jørn.

 

Sara Slott Petersen rejser på pre-camp ved Belek Mah i Tyrkiet (Gloria Sports Arena) den 15. september. Dagen efter deltager hun i et sidste testløb, Gloria Cup, den 16. september.

Mikkel Larsen og Lars Nielsen rejser dertil den 17. september. Anna Møller, træner, Kersti Jacobsen, stafetlandsholdet og stafettræner, Rolf Mortensen, samt behandler, Kristoffer Bjerke, tager til Gloria den 19. september.

Anna Emilie Møller tager med træner, Kersti Jacobsen, til Doha den 24. september, hvor også Bo Overgaard tager med.

Alle andre ankommer to dage senere til Doha, undtagen Thijs. Thijs tager først til Qatar den 29. september. Thijs skal i aktion på maratonet den 5. oktober kl. 23.59 lokal tid.

 

 

STAB

  • Head of Delegation: Bo Overgaard.
  • Team Leader: Lars Nielsen.
  • Sprint/hæk: Mikkel Larsen.
  • Mellem/lang: Kersti Jacobsen.
  • Behandlere: Kristoffer Bjerke og Tommy Hedelund.

© Copyright Dansk Atletik Forbund