Loading...

DM HALVMARATON / CPH HALF MARATHON

Åbne danske mesterskaber på halvmarathon afgøres til CPH Half

14. september 2019 · Christian Jørn

Copenhagen Half Marathon 2019 står for døren. I dag den 15. september vil Danmark endnu en gang vise sig selv frem for resten af verden. Flere ihærdige danskeres arbejde med dette arrangement siden 2014 har gjort at mange af løbeverdenens øjne rettes mod netop dette race. Der løbes som regel hurtigt, der er gode felter, det er velorganiseret og det er i attraktive København. Efterspørgslen vises blandt eliten og bredden ved hhv. at være et felt der jagter verdensrekorden for herrerne samt et totalt udsolgt motionsløb.

Kort fortalt, så er rammerne tæt på ideelle for en god oplevelse både sportsligt og kulturelt, på alle niveauer.

 

DET STARTEDE TILBAGE I 2014

Historien om Copenhagen Half Marathon 2019 er også en historie om IAAF VM Halvmaraton 2014. Det var her det hele startede, og 2019 er bygget på det fundament de sidste fem års begivenheder har lagt for hvad der vel nok er blevet cementeret som en verdensklassebegivenhed. En begivenhed der rummer verdenseliten, danmarkseliten og bredden.

 

UDSOLGT MOTIONSLØB

Motionsløbet udsolgt, hvilket viser breddens interesse i arrangementet samt at arrangementet rammer en pulsåre i dagens løbedanmark.

Derudover deltager verdenseliten på hvad der rundt om i verden snakkes om som værende et meget attraktivt løb at deltage i hvis man vil løbe efter hurtige tider. Vi har hos herrerne den ubetingede største favorit, Geoffrey Kamworor, hvis navn første gang for alvor blev cementeret netop i Københavns gader i 2014 ved VM Halvmarathon hvor han vandt. København er derfor noget specielt for ham. I dag er Kamworor et navn i den absolutte topelite, og på trods af et nært forestående VM i Atletik så har han valgt at deltage i CPH Half. Han vandt Kenyan Trials til VM på 10.000m, men har fraprioriteret deltagelsen ved VM. Det giver ham mulighed for blandt andet at deltage her, hvor han får en sjælden mulighed for at forbedre sin halvmarathon PR fra 2013, da han typisk kun løber mesterskabsløb, hvor tiden er sekundær. Ved pressemødet lørdag fortalte han, at han ser dette som en god mulighed for med et godt team at få en rigtig god tid. Hans PR er 58,54 min. Verdensrekorden er 58,18 min. fra Valencia Half Marathon i 2018 af kenyanske Abraham Kiptum.

 

DANSKE MESTERSKABER PÅ HALVMARATHON

Udover et internationalt elitefelt i verdensklasse og en udsolgt motionsbegivenhed for bredden, så er Copenhagen Half Marathon noget helt specielt for den danske elite. Det er nemlig årets danske mesterskaber på halvmarathon. Ligesom årets DM 10 km tilbage i juni var en del af folkefesten, Royal Run, så er DM Halvmarathon en del af søndagens fest i Københavns gader. Det sætter et andet fokus på de danske eliteløbere når DM er en del af en så stor hjemlig profileret begivenhed.

Vi tog dagen inden dagen en snak med flere af forhåndsfavoritterne til netop de danske mesterskaber på halvmaraton. Det var en flok reflekterede atleter vi snakkede med. Vi stillede et par andre spørgsmål end bare hvad deres forventninger var til et resultat. De tog sig god tid til at snakke med folk og den tilstedeværende presse. Underliggende kunne man dog godt mærke, at racet allerede er begyndt i de flestes hoveder. Det var dagen før dagen. Der var en slags vis ubeskrivelig form for stilhed i den megen larm og hektik der var ved pressemødet. Man kunne godt mærke, at det var et fokus på, at “i dag snakker vi, og i morgen løber vi”.

Lyt på Dansk Atletiks Facebookside kort til hvad de enkelte fire forhåndsfavoritter havde at sige i en kort snak med hver. Vi talte med Anna Holm, Maja Alm, Thijs Nijhuis og Abdi Ulad.

Se alle videoerne på Dansk Atletiks Facebookside.

 

 

 

RELEVANTE LINKS

Følg med her.

Website CPH Half

Link til DM Halvmarathon seedet liste

© Copyright Dansk Atletik Forbund