Loading...

Interview med Sara Slott Petersen fra tidligere i august i år. Se interviewet nedenfor.

VM ATLETIK / DOHA 2019

Sara Slott diskvalificeret ved VM. Hør hendes tanker om fokusset på resultater i atletikken.

01. oktober 2019 · Christian Jørn

Hækkeløber, Sara Slott Petersen, blev diskvalificeret ved indledende runde på 400m Hæk. Hør her hendes tanker omkring resultaters betydning i atletikken.

 

Hækkeløber, Sara Slott Petersen, havde et udfordrende 2018 med en længerevarende skade, og starten på 2019 lod vente på sig. Hun kom dog hurtigt efter det, og kvalificerede sig til både VM og OL, her inden hun i dag skulle stå på en af de større scener i de indledende runder til VM på 400m Hæk. En disciplin hvor hun vandt OL sølv i Rio i 2016, men hvor forventningerne ikke var så høje grundet det sidste års tid samt det, at der kan ske rigtig meget når de 10 hække skal passeres.

Lone Dybdal _48827437841_0a 4042cf 2b _h

Fra indledende runde på 400m Hæk. Foto: Lone Dybdal.

 

FRA SEMIFINALEKVALIFIKATION TIL DISKVALIFIKATION PÅ FÅ MINUTTER

Sara Slott og hele Danmark var i løbet af minutterne efter den indledende runde på noget af en rutsjetur. Hun blev nr. 2 i sit heat med 55,28 sek. og kvalificerede sig som udgangspunkt til semifinalen.

Lone Dybdal _48827432411_805a 760ff 1_k

Resultatet inden DQ. Foto: Lone Dybdal.

Få minutter efter kom det dog frem, at hun på en hæk ikke havde passeret den korrekt, hvilket førte til en diskvalifikation. Hun løb i den skarpe bane 2. Se diskvalifikationsårsagen her hos TV2 SPORT.

Der er nedlagt protest mod afgørelsen. Den danske lejr og Team Leader, Lars Nielsen, afventer pt. svar fra juryen.

Lone Dybdal _48827062553_739e 40b 06a _k

Sara Slott efter løbet og inden diskvalifikationen var offentliggjort. Foto: Lone Dybdal.

 

ER MAN KUN SIT SENESTE RESULTAT?

Det var altså fra succes til fiasko på få minutter, men er det en fiasko, og er det så det eneste der er tage med fra 2019 sæsonen for hækkeløberen? Bestemt ikke, hvis man spørger hende selv. Se interviewet her.

Ulrik Pedersen _000137698

Fra indledende runde på 400m Hæk. Foto: Ulrik Pedersen.

Vi tog tidligere i august en snak med Sara Slott om kontrasten mellem det at præstere og det at få et resultat, og om en god præstation altid er ensbetydende med et godt resultat. Hør snakken øverst i artiklen eller se interviewet her

 

FIND ALTID TRE GODE PUNKTER VED PRÆSTATIONEN

Uanset hvor dårligt løbet er så fortæller Sara Slott, at hun altid giver sig selv den opgave at finde minimum tre gode punkter ved løbet, såfremt løbet måtte være gennemført. Det var dog ifølge hende selv svært tilbage i 2013 eller 2014 hvor hun tyvstartede ved EM, men ellers er det typisk altid muligt, ifølge Sara Slott selv. Se interviewet her.

 

Ulrik Pedersen _000137664

En af hækpassagerne. Foto: Ulrik Pedersen.

 

OVERSKRIFTERNE ER FYLDT MED KUN ET RESULTAT TYPISK

Googles der Sara Slott lige nu vil overskrifterne i medierne være fyldt med ord som “VM-skuffelse” og “VM-nedtur” m.m., (se nederst i artiklen enkelte overskrifter) og ifølge hækkeløberen bliver man tit kun gjort til sit seneste resultat selvom man måske er mere end det.

Dog synes hun, at der i det danske atletikmiljø over årene i hendes karriere er sket en positiv udvikling omkring det. Følg med i morgen på Dansk Atletiks Facebookside, når vi deler snakken med Sara Slott om det.

 

Ulrik Pedersen _000137669

Foto: Ulrik Pedersen.

SNAKKEN LÆGGER GRUND TIL NOGET

Snakken blev foretaget i forbindelse med en større kommende fortælling, og flere fortællinger, om atletikkens forskellige facetter, som deles i løbet af efteråret. Her er modgang én af dem. Der fortæller Sara Slott meget mere om hendes indtryk af atletikken, og det her er blot korte bidder af en meget længere snak.

Vi fandt det relevant i lyset af det hændte at dele disse små videobider allerede nu, så vi alle kan blive inspireret af, at vi er mere end vores resultater. Det vil Sara Slott og flere andre i atletikken fortælle mere om over efteråret.

 

RELEVANTE LINKS

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund