Loading...

Cross Nationals sæsonen skydes i gang den 27. oktober med første runde i Roskilde.

CROSS NATIONALS 2019/2020

Cross Nationals skydes i gang 27. oktober i Roskilde. Tilmelding er åben.

10. oktober 2019 · Dansk Atletik

Banesæsonen er slut for de fleste og for mange løbere ser man nu frem mod enten indendørs sæsonen eller cross country sæsonen. Cross løbere og andre interesserede skal ikke vente særligt længe. Her i slutningen af oktober har vi den første runde af den nationale stævneserie, Cross Nationals.

Crossløb er en stor del af mange løberes forberedelse frem mod den kommende banesæson, men cross er også så kompetitivt, at det for mange er et helt særligt fokuspunkt og noget der prioriteres meget højt i sæsonen. Flere ender med at prøve sig af på de større internationale scener, ved Nordiske Mesterskaber (NM), Europæiske Mesterskaber (EM) og Verdensmesterskaberne (VM). VM afholdes ikke i denne cross sæson.

Det bliver spændende i år at se hvordan cross sæsonen forløber konkurrencemæssigt. Cross er for mange løbere primært en konkurrence om placeringer. Man kan meget sjældent måle sig op imod tiden, da ruter og distancer varierer rigtig meget. Cross ruter kan være meget forskellige, og nogle præsterer bedre på nogle ruter end andre. Derfor er der ofte stor forskel på konkurrenceudfaldene. Det er typisk de meget alsidige stærke løbere, der præsterer godt.

Nedenfor følger en opdatering på Cross Nationals for sæsonen 2019/2020.

Der var tre ansøgere til de fire runder af denne sæsons Cross Nationals, hvilket betyder at én af arrangørerne står for to runder. Datoerne og løbsstederne er:

•    27. oktober / Roskilde
•    24. november / Aarhus
•    26. januar 2020 / Korup
•    8. marts 2020 / Roskilde (DM Cross)

 


PRAKTISKE INFORMATIONER VEDR. 1 RUNDE I ROSKILDE

Tilmelding til 1. runde kan ske her senest den 20. oktober 2019.
Programmet forventes at starte kl. 13.00. Nærmere tidsskema offentliggøres på Cross Nationals hjemmesiden efter endt tilmeldingsfrist, dvs. ugen op til runden.

Distancer er følgende:
•    Junior / 6 km
•    Senior / 8 km
•    Masters / 8 kmREGLEMENT I CROSS NATIONALS

Reglerne for Cross Nationals kan findes her. Der er flere opdateringer. Her følger en række enkelte nævneværdige opdateringer, men det anbefales at man læser hele reglementet igennem.

•    Holdkonkurrences fremhæves, hvorfor der ikke kåres individuelle mestre i stævneserien.
•    Point regnes anderledes.
•    Der er fjernet overlappende præmiering. F.eks. til sidste runde, hvor DM Cross afslutter serie, så uddeles der kun individuelle medaljer og så medaljer til samlet konkurrence, men ikke også holdmedaljer udelukkende baseret på denne enkelte runde som er DM Cross. Læs reglerne for mere information.
•    Man tæller ikke automatisk med i flere aldersgrupper (f.eks. både i Masters og Senior). Det er dog muligt at tilmelde sig flere kategorier samtidigt, dvs. både Masters og Senior.ÅBEN KONKURRENCE

Det understreges fra Dansk Atletiks side, at selvom der er tale om en klubkonkurrence, så er Cross Nationals åbent for alle grupper og også individuelle deltagere. Undervejs må man dog ikke konkurrere for to forskellige grupper/foreninger/klubber. Hvis man vil gøre sig gældende i holdkonkurrencen skal man stille et hold til hver runde, men det behøves ikke være de samme løbere hver gang.AFLYSNING AF ECCC CROSS COUNTRY 2010

Fra det europæiske forbund skal der gives følgende orientering om, at man har valgt at aflyse ECCC i 2020. Stævnet planlægges dog at vende tilbage i 2021, hvilket man fra Dansk Atletik også har forholdt sig til i regelsættet.
Begrundelsen har været følgende: “Further to the Circular Letter 2019/19 dated 20 June 2019 and the additional information circulated on 13 August 2019, European Athletics has not received any bidding application from Member Federation for the ECCC Cross Country 2020. Thus, the European Athletics Executive Board at its session on 10 September has decided to cancel the ECCC Cross Country 2020 edition.”VI SER FREM TIL CROSS SÆSONEN

Hos Dansk Atletik ses der frem til cross sæsonen 2019/2020, og vi håber at se mange deltagende til den første konkurrence i Roskilde den 27. oktober.


RELEVANTE LINKS
Cross Nationals hjemmeside
Cross Nationals reglement 2019/2020

© Copyright Dansk Atletik Forbund