Loading...

Ved den kommende weekend ved 1. runde af Cross Nationals kæmpes der om landsholdspladser til de Nordiske Mesterskaber den 10. november 2019. Billedet her er fra da NMXC var i Middelfart i Danmark tilbage i 2017. Foto: Lone Dybdal.

CROSS COUNTRY / NORDISKE MESTERSKABER

Landsholdet til de Nordiske Mesterskaber i Cross Country skal udtages

23. oktober 2019 · Christian Jørn

Den nationale cross country serie, Cross Nationals, skal til at starte, og dermed er de Nordiske Mesterskaber (NM eller NMXC) også efter traditionen lige om lidt. Det første løb i Cross Nationals er altså også udtagelsesløb til NM. Læs mere om det her.

I år skal de nordiske mesterskaber afholdes den 10. november i Finland (rejsedage 9-10. november 2019). Det er den 24. udgave af NMXC, som er et mesterskab der blev etableret tilbage i 1997. Her kæmper Danmark mod de andre nordiske lande og Danmark skal altså her sende et landshold. Et landshold, der endnu ikke er defineret hvem der er på, undtagen enkelte forhåndsudtagne løbere. Det skal weekendens 1. runde af Cross Nationals ændre ved.

38342605611_be 2554eb 6f _k

Der skal snart afholdes de Nordiske Mesterskaber i Cross Country, og et dansk landshold skal udtages. Billede fra da NMXC var i Danmark tilbage i 2017. I indeværende cross sæson er det i Finland. Foto: Lone Dybdal.

 

LANDSHOLD TIL DE NORDISKE MESTERSKABER SKAL UDTAGES

Elitechef, Bo B. Overgaard, og landstræner i cross country, Lars Lindstrøm, meddeler i udtagelseskriterierne, at man “forventeligt vil gå efter at udtage op til 20 løbere tilsammen i de fire klasser til NM: Dame-junior (ca. 4,5 km); dame-senior (ca. 7,5 km); herre-junior (ca. 6 km); herre-senior (ca. 9 km).

Udtagelseskriterierne til NM og EM cross country foreligger under “Mesterskabskrav” på dansk-atletik.dk og kan findes her (gå til udtagelseskrav). Enkelte punkter refereres i det følgende her.

Grundlaget for udtagelse til landsholdet til det nært forestående NMXC er følgende:

  • Udtagelsesløb til Cross Nationals d. 27. oktober 2019.
  • Nuværende og tidligere præstationsniveau i cross, samt i cross-relevante bane- eller landevejsløb.

 

Det må altså derfor kunne forventes at der ved weekendens 1. runde i Cross Nationals i Roskilde skal kæmpes om pladserne til landsholdet ved det kommende NM. Udtagelsesdatoen for landsholdet til NMXC er den efterfølgende tirsdag den 29. oktober 2019.

 

TO LØBERE FORHÅNDSUDTAGET TIL NMXC

Der er et par undtagelser til ovennævnte hovedregel. Af udtagelseskriterierne fremgår, at “NM ligger tidligt i sæsonen” hvorfor “enkelte løbere kan udtages på skøn af landstræneren. Aftaler om forhåndsudtagelser skal indgås senest d. 14/10 og offentliggøres i ugen op til udtagelsesløbet.”.

Der er udtaget to forhåndsudtagelser til NMXC, der hermed kan meldes ud på vegne af landstræner, Lars Lindstrøm, og elitechef, Bo B. Overgaard:

  • Thijs Nijhuis
  • Anna Emilie Møller

 

CAG_2019_Christian _Jørn _20190629-296 (4)

Thijs Nijhuis fra NMXC tilbage i 2017 hvor det blev afholdt i Danmark. Thijs er forhåndsudtaget til det kommende NM. Foto: Lone Dybdal.

 

32388270857_017e 55c 9d 3_k (1)

Anna Emilie Møller fra DM Cross sidste år i 2018, hvor hun vandt. Foto: Lone Dybdal.

 

EMXC UDTAGELSESKRITERIER

EMXC Udtagelseskriterierne kan ligesom NMXC udtagelseskriterierne findes herEMXC er i år den 8. december i Portugal (rejsedage 6-8. december).

 

 

KONTAKT OMKRING NMXC OG EMXC UDTAGELSER

Er der brug for yderligere information eller afklarende spørgsmål kan nedenstående kontaktes:

  • Bo B. Overgaard, elitechef: mobil 51230108
  • Lars Lindstrøm, landstræner cross: mobil 41969373

 

RELEVANTE LINKS

© Copyright Dansk Atletik Forbund