Loading...

Dansk Atletik består nu af et ledelsesteam med tre funktioner. En direktør, en administrationschef og en Brand Manager (foreløbig titel). Læs mere om det her. Fra venstre: Helle Nielsen (Administrationschef), Jakob Larsen (Direktør) og Torben Dan Pedersen (Brand Manager).

DANSK ATLETIK / ORGANISATION

Nyt ledelsesteam i Dansk Atletik præsenteres

30. oktober 2019 · Christian Jørn

Dansk Atletik Forbund har fra 1. oktober etableret et nyt ledelsesteam. Det nye ledelsesteam består af direktøren i Dansk Atletik, en administrationschef og en Brand Manager (foreløbig titel).

Udover nuværende direktør, Jakob Larsen, er der ansat to nye stabsfunktioner til at indgå i ledelsesteamet. Det er en Administrationschef og en ny Brand Manager, hvor hhv. Helle Nielsen og Torben Dan Pedersen er ansat. Læs mere om disse nedenfor.

Bestyrelsesformand i Dansk Atletik, Karsten Munkvad, præsenterer i videoen her det nye ledelsesteam og hensigten bag.

Vi skal have en gruppe der på en eller anden måde har opgaven med at se det samlede.”, lyder det blandt andet fra Karsten i ovenstående korte videoklip, der er en del af en længere podcast indeholdende forskellige emner. Den totale podcast kan lyttes til på SoundCloud og Spotify.

Karsten fortæller blandt andet om, at atletikken er på vej ind i en ny epoke, og det skal dette nye ledelsesteam blandt andet understøtte. Lyt til hele samtalen her.

 

 

Dansk Atletiks direktør, Jakob Larsen, fortæller følgende om det nye ledelsesteam:

Det nye ledelsesteam er en naturlig konsekvens; dels af organisations udvikling med langt flere aktiviteter end den hidtidige struktur var skaleret til, dels af behovet for en ny og mere effektiv arbejdsform. Den traditionelle organisationsform har fungeret fint i en stabil situation uden de store forandringer.

Men verden i dag er en anden, og vi har fremfor stabilitet brug for en stab med omstillingsparat handlekraft og et bredt spektrum af kompetencer, både hos den enkelte og hos teamet. Og det kræver en anden type organisering, hvor vi i højere grad tænker på tværs end i siloer. Det er med dette udgangspunkt, at både positionerne og personerne er udvalgt.

 

 

PRÆSENTATION AF ANSÆTTELSERNE

 

TORBEN DAN PEDERSEN, NY BRAND MANAGER

"Jeg tror vi kommer til at finde på et andet navn”, fortæller Karsten Munkvad. Indtil det nye passende navn på stillingen er fundet på vil stillingen blive omtalt som Brand Manager.

Torben Dan Pedersen er blevet ansat i denne funktion, og vil her blive kort introduceret.

Torben Dan Pedersen er 61 år og læreruddannet. Han præsenter her sig selv.

Jeg begyndte med atletik som 6-årig, da jeg konverterede mine forældres radisebed til landingsområde for mine noget eksperimentelle længdespring. Som 10-årig sneg jeg mig op om natten for at se OL fra Mexico. Her så jeg Dick Fosbury vinde højdespring med sit revolutionerende flop-spring. Dagen efter stjal jeg skumgummirester fra en nærliggende byggeplads for at bygge min egen højdespringsmadras i mine forældres meget velfriserede forstadshave. Så sendte min far mig til træning i en atletikklub. Siden har jeg nydt at træne, at udvikle mine fysiske og tekniske færdigheder og at dyrke fællesskabet i de klubber, hvor jeg har været.

Min aktive karriere sluttede desværre allerede som 21-årig for foden af et grantræ på en bakke lidt uden for Holbæk. Jeg kørte bobslæde, men uheldigvis blev den ene fod stående ved grantræet, mens resten af kroppen kørte videre. Siden har jeg været træner og leder. Siden en gang i 80’erne har jeg i to perioder siddet i DAF’s bestyrelse. Altid med fokus på at skabe sammenhæng mellem udvikling af færdigheder og sikre et stærkt, sjovt og udviklende fællesskab. 

Jeg har arbejdet med PR, kommunikation, reklame og branding i bureauverdenen de seneste 30 år. Og siden 2017 har jeg været ansat i Dansk Atletik for at lede og udvikle Skole OL. Nu skal jeg stå i spidsen for at udvikle den kommunikation, der skal levendegøre Dansk Atletik – på alle planer og til alle interessenter. Som den el af ledelsen i Dansk Atletik vil jeg blande mig i hvad som helst for at sikre, at vi konstant forfølger alle muligheder, for at atletikken får krop, sjæl og relevans for et langt større publikum.

Torben Dan Pedersen kan kontaktes pr. tlf. 20496441 eller pr. mail torben@dansk-atletik.dk.

Torben Dan Pedersen

Torben Dan Pedersen.

 

HELLE NIELSEN, NY ADMINISTRATIONSCHEF 

Om stillingen siger bestyrelsesformand, Karsten Munkvad, at “administrationschefen skal være med til at skabe et fundament. En stabilitet i fundamentet, der er større end vi har haft det.

Helle Nielsen præsenterer her kort sig selv.

Mit navn er Helle Nielsen. Jeg er 54 år og bor med mand og to af tre børn i en villa i Vanløse. Jeg har en uddannelse som økonom fra Handelshøjskolen i København (nu CBS). 

Min indgang til atletik er som deltager i div. motionsløb som glad motionist.  Jeg har deltaget i diverse løbeevents (bl.a. VM i Halvmarathon, BT Halvmarathon, DHL og senest Aarhus City Halvmarathon), vel og mærke uden at slå nogen rekorder. 

Igennem mit arbejdsliv har jeg arbejdet med ledelse af administration i forskellig artede organisationer. Jeg har været administrationschef på en erhvervsskole, I kriminalforsorgen og senest i et pensionsselskab. Jeg har således bred erfaring med udvikling af bæredygtige organisationer og glæder mig til at samarbejde med alle omkring Dansk Altetik, og være med til skabe rammerne for, at Dansk Atletik også er klar til at møde fremtidens udfordringer.”

Helle Nielsen kan kontaktes pr. tlf. 28449112 eller pr. mail til helle@dansk-atletik.dk.

Helle Nielsen (1)

Helle Nielsen.

 

Dansk Atletik og bestyrelsen byder de to nye ansatte velkomne. 

 

Udover Helle Nielsen og Torben Dan Pedersen indgår nuværende direktør, Jakob Larsen, i teamet, og det er her passende også at få sat et par ord på hans vej i forbundet og atletikken.

 

JAKOB LARSEN, DIREKTØR

Jakob Larsen er 50 år og uddannet som Cand. Scient., idræt.

Jakob Larsen beretter følgendeom sin tid i atletikken i forbundet.

"Jeg begyndte til atletik som 12-årig, mestendels spring, men jeg syntes egentlig, at spyd var sjovest.

Jeg har været træner i en række sjællandske klubber, men stoppede da jeg blev direktør.

Det hele startede som frivillig i DAF, og blev siden ansat i 2000, først til at arbejde med kommunikation, siden som direktør.

Siden 2007 er mine opgaver forandret en del. Jeg arbejder i dag primært med den strategiske udvikling og placering af dansk atletik i såvel idrætten som samfundet som helhed. Derudover er jeg også ofte ”førsteskribent” på konceptpapirer o.lign.”. 

Jakob Larsen

Jakob Larsen.

Hvis du vil høre mere om Jakob Larsens vej ind i atletikken, så lyt til de første ca. 10 minutter af denne podcast.

 

 

De vil være at hilse på ved den kommende weekends “Atletikkens Årsfest”.

© Copyright Dansk Atletik Forbund