Loading...

Daniel Wagner ved para-atletikkens VM, hvor han vandt sølv i længdespring og guld på 100m. Foto: Louise Dyring Mbae

PARA-ATLETIK / VM DUBAI 2019

Daniel Wagner slutter para-atletik VM af med guldmedalje

16. november 2019 · Christian Jørn

Para-atletikkens VM i Dubai sluttede fredag aften af med en noget uventet overraskelse. Daniel Wagner blev verdensmester i T63 klassen på 100m. En bedrift hverken han eller andre havde set komme, og som han selv beskriver “som at trække en kanin op af hatten”. Daniel rundede dermed et flot para-atletik VM af.

I 2019 sæsonen har Daniel Wagner været præget af skader og derfor var det med forhåbninger men ingen garantier, at han gik ind til dette VM. Hans primære mål var at forsvare sit guld i længdespring. Det lykkedes næsten. I søndags tog han sølv i konkurrencen.

Undervejs i længdespringskonkurrencen landede Daniel Wagner uheldigt, og derfor var der mellem længdespringskonkurrencen og 100m konkurrencen usikkerhed om han kunne deltage på 100m. De dage sad han i kørestol. Det var først under opvarmningen til 100m at han realiserede, at han kunne løbe. Det gjorde han og kom dermed i finalen.

Nu har han så overrasket alt og alle, og ikke mindst sig selv, da han fredag aften vandt guld i T63 klassen på 100m. Det gjorde han med sæsonbedste på 12,32 sek. (0.0). Han slog sågar tyske Leon Schäfer, som var ham der tog guld i længdespring. Hør her hans reaktion på løbet fra Atletik TV’s egen Jacob Chua Ziska.

 

 

DANSK BRONZE I RACERUNNING

Tidligere på dagen var flere danskere i aktion i RaceRunning. Her præsterede Andrea Stokholm Overgaard da hun i ny personlig rekord sprintede sig til bronze på 100m med en tid på 21,12 sek.

De danske atleters resultater kan ses her.

 

LANDSTRÆNERENS ORD OM VM

Læs mere om den danske dag her. På denne side sammenfatter landstræner, Anders Dehlholm, også en status over det netop overståede para-atletik VM, som vi refererer her.

“VM har været kulminationen på en lang sæson. Resultaterne har været lidt blandede - nogle atleter er gode til at håndtere presset, mens andre har sværere ved det. Men vi har haft nogle store præstationer, bl.a. Kristel Walthers fjerdeplads i diskos, der var hendes bedste resultat til et mesterskab til dato, samt Daniel Wagners sølvmedalje i længdespring, der kom i hus efter tre personlige rekorder - og så selvfølgelig den fantastiske afslutning i dag med guld og bronze.”, lyder det fra landstræner, Anders Dehlholm. 

Han glæder sig over, at Danmark nu er sikret to pladser ved de Paralympiske Lege i Tokyo:
“Både Daniel og Kristel har nu kvalificeret sig til PL i Tokyo, hvilket giver ro på og et naturligt fokus gennem vinteren og foråret. Nu ser vi frem mod 2020, og vi har et par nye, spændende atleter på vej, som vi ser frem til at introducere på den internationale scene. Vi kommer til at stille med det største hold hidtil ved EM i 2020.”

TRACKS_T4-250 (1)

Landstræner, Anders Dehlholm, til højre. Her sammen med en af de danske deltagere ved VM, Mohamed Hersi, til et dansk banestævne. Foto: Christian Jørn.

 

RELEVANTE LINKS

© Copyright Dansk Atletik Forbund